Zoran Janković pohvalil vztrajnost državnih odvetnikov v primeru Avbelj

Državni tožilci so se 9 let krčevito borili, da Ireni Avbelj ne bi izplačali odškodnine zaradi nesreče pri delu. Janković: LOL, pravna država deluje, LOL🙂

Po dolgih letih se je danes končal sodni spor med državo in Ireno Avbelj, eno najboljših padalk na svetu.

Spomnimo: Avbljeva se je na tekmovanju leta 2011, kjer je predstavljala svojega delodajalca Slovensko vojsko, ob pristanku hudo poškodovala, država pa ji ni hotela izplačati odškodnine za poškodbo pri delu, ker se v Sloveniji ne gremo zastonjkarstva!

Kljub temu je sodišče presenetljivo ugotovilo, da je delodajalec delavcu dolžan izplačati odškodnino za poškodbo pri delu – neverjetno!

Kakorkoli že, ljubljanski župan in eden od največjih pravnih strokovnjakov v Sloveniji Zoran Janković je navkljub porazu javno pohvalil delo državnega odvetništva v primeru Avbelj.

Za naš radio je povedal: ”Fantje in punce so se borili do konca, tako je tudi prav. Ko takole talamo davkoplačevalski denar, moramo biti prepričani, da posamezniki, kot je Avbljeva, ne izrabljajo sodnega sistema za osebno okoriščanje.”

Tudi mi čestitamo državi, ker ne meče denarja skozi okno!

Komentarji: 2 "Zoran Janković pohvalil vztrajnost državnih odvetnikov v primeru Avbelj"

  1. Saint Pepsi | 29/01/2020 ob 14:55 | Odgovori

    Raje deset milijonov odvetniku kot en sam cent uslužbencu! V pravičnem svetu Avbeljevi ne bi bilo dopuščeno kofetkati in s pištolo ropati delovnih ljudi, temveč bi v z zlomljenimi nogami morala nositi kamne po stopnicah, dokler ne bi v 23.000 letih navarčevala za svoj fensi luksuzni tretma na urgenci! Simpl!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*