Zoran Janković bo državi podaril 340.000 €! Za pomoč sirotam!

Med nami so še dobri ljudje. Pedro Opeka: ”Janković je lahko zgled nam vsem, v primerjavi z njim sem nula!” Ljubljanski župan pravi, da ima dovolj jamranja države, da ni dovolj denarja za revne.

Po dolgem času zgodba, ki ne bo nikogar pustila ravnodušnega.

Ljubljanski župan Zoran Janković se je odločil, da bo v državni proračun nakazal 340.000 evrov!

Z denarjem bo država ustanovila Zokijev sklad, ki bo pomagal sirotam, revnim otrokom, zapuščenim kužkom, mačkam na drevesu itd.

Janković je za naš radio povedal: ”Zelo so me prizadele zgodbe revnih otrok, ki jih je v medijih vsak dan več. Država ves čas govori, da ni dovolj denarja za socialo, da pobere premalo davkov, zato sem se odločil, da bom svoje premoženje delil s tistimi, ki ga potrebujejo.”

Poteza župana je naletela na vsesplošno odobravanje, oglasil pa se je tudi najbolj znani slovenski dobrotnik Pedro Opeka: ”Ko sem otrokom s smetišča povedal o Jankoviću, so jokali. Ta človek je poosebljanje dobrote, v žepu nosim njegovo podobico.”

Jankoviću so za pogum čestitali tudi s Finančne uprave Republike Slovenije, na dom so mu poslali posebno čestitko v modri kuverti, v zemljiško knjigo pa so mu napisali posebno posvetilo.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*