Znova na Hrvaško, karantena ob povratku odvisna od dolžine plovila in kvadrature vikenda

Plebejci letos ne bodo videli morja, država jim bo zaradi njihove varnosti razdelila karte za mestna kopališča in nogometne tekme. #naravnaselekcija

Od včeraj dalje je lastnikom plovil, podmornic, zasebnih letal in nepremičnin znova dovoljen obisk Hrvaške.

Novica je razveselila mnoge uspešnejše Slovence, ki jim letos tako ne bo potrebno deliti plaže s primitivnimi ljudmi iz blokov in s podeželja.

Na policiji so povedali: ”Na meji morate predložiti dokazilo o lastništvu, so pa mnogi lastniki nepremičnin in večjih plovil že stari znanci policije, tako da vas bodo brez problemov spustili naprej.”

Če je lastnik vaše vile ali jahte iz razlogov davčne optimizacije poštni nabiralnik, na policiji prosijo, da z njim posnamete selfija, zraven pa še predložite davčno napoved, v kateri mora biti vidno, da v Sloveniji niste plačali niti centa davkov.

Slovenska vlada je včeraj še sporočila, da nelastniki nepremičnin letos zaradi lastne varnosti ne bodo smeli na morje.

Namesto tega jim bo vlada razdelila kupone za obisk frizerja, mestnega kopališča, kina in množične rokoborbe.

Komentarji: 2 "Znova na Hrvaško, karantena ob povratku odvisna od dolžine plovila in kvadrature vikenda"

  1. Saint Pepsi | 11/05/2020 ob 09:49 | Odgovori

    Sam imam 150 kg, zato sem naravni simpatizer naravnega izbora in socialnega darvinizma. Pozdravljam pogumno odločitev naše vlade, da skrajša vrste za pleskavice in kajmak in tako omogoči preživetje najmočnejšim.

  2. Šušlja se, da so številni globokožepneži že preračunali, da se ob predpisani sedemdnevni karanteni po povratku iz tujine trenutno bolj splača lastništvo nepremičnine v Črni Gori, ker tam virus napada precej počasneje in lahko kot tuji državljan – lastnik napremičnine ali plovila – bivanje podaljšaš z do 72 ur na kar do 103 ure in 25 minut.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*