Zmaga je blizu: na svetu le še manj kot 10 najmanjših delfinov na svetu!

Človek pred novo zmago nad naravo. Pliskavke vakita so izjemno inteligentne in zato človeku nevarne. Imele naj bi tudi stike z Al Kaido.

Dobre novice z zahoda ZDA in Mehike. Kot kaže smo na pragu nove zmage proti mačehi naravi, saj je število vakit, ki veljajo za eno najmanjših vrst pliskavk na svetu, iz 30 padlo na manj kot 10. Strokovnjaki za terorizem tako predvidevajo, da jih bomo še letos poslali v večna lovišča.

Zahvaliti se moramo predvsem mehiškim ribičem, ki za kitajski trg lovijo neko ribo, ki naj bi imela magične sposobnosti (ki ji prav dosti ne pomagajo, saj bo prav tako kmalu izumrla), stranski produkt lova pa je tudi uničenje vakit oz. morskih pand, ki se ujamejo v mreže kot postranski ulov.

Vakite so razvijale orožje za množično uničenje

Po podatkih ameriške obveščevalne službe CIA so vakite razvijale nuklearno orožje – bile naj bi le še leto dni oddaljene od popolnoma delujoče rakete dolgega dosega z nuklearno konico.

K sreči so jih mehiške varnostne sile ustavile še preden bi lahko povzročile nepopravljivo škodo ljudem in okolju.

Kljub temu pa se ne smemo prekmalu veseliti – število tigrov v Indiji zopet raste, tudi slovenski risi so še vedno med nami, kljub temu, da s svojimi čopastimi ušesi vsako leto napadejo in ubijejo več deset ljudi.

Zmaga nad naravo je še daleč, smo pa vsak dan bliže koncu!

Risi so izjemno agresivne živali, ki jih je potrebno čim prej uničiti.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*