Žiga Turk postal dekan fakultete za socialni darvinizem. Čestitamo!

Slovenija končno stopa v korak s časom. Fakulteta predstavlja alternativna dejstva in zgolj sprašuje vprašanja. Ko smo že pri vprašanjih: ima kdo za posodit žerjav, sneti želimo breme z ramen belega moškega?

Sinoči je v Ljubljani vrata odprla Fakulteta za socialni darvinizem Ljubljana, gre za podružnico Univerze Priština.

Njen dekan je postal znameniti antropolog dr. Žiga Turk, ki obljublja, da bo slovensko znanost popeljal naprej v 19. stoletje.

Turk je za norokravo povedal: ”Na naši fakulteti bomo preučevali medkulturno dinamiko, izpodrinjanje kultur, izmerili bomo kakšno lobanjo ali dve. To.”

Bogat program

Fakulteta bo kot prva v Sloveniji ponujala študij frenologije, antropometrije in alkimije.

Frenologija je psevdo znanost (psevdo v albanščini pomeni super) o merjenju človeških lobanj, antropometrija pa tovrstne meritve razširja na celotno telo – tako je znanstveno dokazano super dejstvo, da so ljudje z visokim čelom bodisi geniji bodisi kriminalci.

Dekan Turk: ”Ste recimo vedeli, da imajo temnopolti ljudje v lobanji udrtino, zaradi česar so manj inteligentni? To je bilo vprašanje, na koncu je vprašaj, ne postavljam nobenih trditev in definitivno nisem rasist.”

Na fakulteti pripravljajo tudi ekskurzije v Svobodno državo Kongo (se pardoniramo, Demokratično republiko Kongo), Rodezijo (spet, prehitro stegujemo prste, mislimo seveda Zimbabve), Laibach in Marburg an der Drau.

Nova fakulteta tako v slovenski prostor prinaša forum za vprašanja, ki vam jih je bilo prej nerodno postaviti: ”Kako so Nemci v eno plinsko celico zbasali šest milijonov Judov?” ”Šimpanzi so črne barve – ali so potem črnci šimpanzi?” ”Ali imajo ženske dovolj veliko kapaciteto možganov, da lahko volijo?”

Utrinki z ekskurzije v Kongu. Vir: osebni arhiv dr. Turka.

Komentarji: 2 "Žiga Turk postal dekan fakultete za socialni darvinizem. Čestitamo!"

  1. Pohvalno! Če bo fackulteta uspešna pri naboru kadrov (oziroma polnjenju denarnic instant doktorjev) si bo lahko omislil svojo fakulteto (ali vsaj predavalnico) tudi prečastiti velecenjeni ddr. Branko Grims, ki bo poučeval floro in favno Karantanije s panterjem kot kraljem živali. Zraven bo pa še povedal kako se naš planet ohlaja. “Učite se, učite se in še enkrat učite se, samo tako boste lahko koristili svoji domovini Jugoslaviji.” JBT(Z?)
    Najbrž je šla zato v maloro.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*