Zemljo zebe, OGREJMO SLOVENIJO, danes gremo po rekord!

Cel svet pomaga Zemlji, Slovenija pa zopet caplja zadaj. Danes po celi Sloveniji kresovi, sečnja dreves in zažiganje trave. Nam bo uspel nov rekord?

Belgija, Francija, Izrael, Aljaska – po celem svetu v teh dneh padajo temperaturni rekordi, s kateremi želijo Zemljani pomagati prehlajeni Zemlji, Slovenija pa se zopet izgublja v sivini. Vroče je kot pes, rekorda pa vseeno ni blizu.

Akcija Ogrejmo Slovenijo, ogrejmo svet!

Civilna iniciativa Ogrejmo Slovenijo! zato danes organizira akcijo, s katero bodo poizkušali izboljšati temperaturni rekord 40,7 stopinj Celzija, ki je padel leta 1952 v Krškem, in tako vsaj malo pomagati našemu prehlajenemu planetu.

Vodja akcije je znani okoljevarstvenik Branko Grims, ki je povedal, da bodo po celi Sloveniji organizirali številne delavnice in dogodke.

”Na Krasu bomo otrokom pokazali, kako lahko že z enim decilitrom bencina in vžigalico pomagajo planetu, da ga ne bo zeblo, na Gorenjskem bomo sekali drevesa z dinamitom, na glavnih trgih večjih mest pa smo organizirali druženje ob kresovih. Rekord mora past, Zemlji moramo podati odejo, saj imamo samo en planet!”

Okoljevarstvenik in aktivist Branko Grims

Pomagamo lahko vsi

Zemlja se je prehladila prejšnji teden, ko je ponočevala z Marsom v enem od barov galaksije Andromeda in je bila premalo oblečena.

Po celotnem planetu zato v teh dneh poteka akcija Ogrejmo planet!, saj je v vesolju zelo mrzlo, že naše none pa so vedele, da topla odeja in čaj odženeta prehlad stran.

Z vsakodnevno 100 km vožnjo na delo, kurjenjem premoga, zaprtjem nukleark in izvolitvijo moralno krepostnih politikov lahko Zemlji pomagate tudi vi!

Samo en dom imamo, naj nam ga ne vzame pljučnica!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*