Združenje revnih družin: vlada (torej Alenka Bratušek), dokapitaliziraj Adrio!

Revne družine prosijo vlado, naj pomaga nemškim lastnikom Adrie, ki so vsa sredstva podjetja izgubili nekje med Nizozemskimi Antili in Kajmanskimi otoki.

V sreči najdeš prijatelja, pravi slovenski pregovor, in managerji nemškega ”investicijskega” sklada 4K, ki prazni, se opravičujemo, upravlja Adrio Airways, so jih našli v revnih slovenskih družinah.

Združenje revnih družin je namreč na Alenko Bratušek, ki trenutno vodi slovensko vlado, naslovilo pismo, naj dokapitalizira Adrio Airways, na kar je Bratuškova namignila že sama.

Družine: kako bodo uradniki prišli do Bruslja?

Kot je povedal Janez Novak, član društva revnih družin, jih skrbi predvsem, kako bodo državni uradniki brez Adrie Airways prišli v Bruselj, saj lete z Brnika v evropsko prestolnico ukinja tudi Wizzair.

”Upamo samo, da ne bo letov prevzel nek nizkocenovnik. To bi bila popolna sramota – da se naši uradniki in podjetniki drenjajo na Ryanairovih letalih. Zato pozivamo Bratuškovo, naj da denar nemškim lastnikom Adrie, ali pa naj subvencionira prihod letalske družbe Emirates, ki edina zagotavlja luksuz, vreden slovenskega privatnika in birokrata.”

Kot smo zapisali višje, je k sreči idejo o dokapitalizaciji Adrie premlevala že Bratuškova, ki je pred dnevi izjavila, da vlada pripravlja zakon, s katerim bi lahko subvencionirala vsaj nekaj povezav Adrie.

Iz Združenja revnih družin pa državi še sporočajo, da lahko zniža minimalno plačo in socialno pomoč, saj so revni pričeli kupovati tunino pašteto od Lidla, kar je popolnoma nepotreben luksuz.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*