Združeni narodi v slovenske DSO-je napotili modre čelade, paketi s hrano bodo odvrženi v naslednjih urah

Mala država še vedno v rokah samodržca Istvána Mugabeja, delavci v DSO-jih na robu moči, starostniki pa lačni. V igri vojaško posredovanje Afriške unije.

Iz Združenih narodov (ZN) so pravkar sporočili, da so države članice glasovale za napotitev modrih čelad v Slovenijo, majhno državo v centralni Evropi, kjer v domovih za starejše vladajo katastrofalne razmere.

Posebna poročevalka ZN za osrednjo Evropo, Somalijka Iman Mohamed Abdulmajid, je v sporočilu zapisala: ”Razmere v slovenskih domovih za ostarele so grozovite. Kot Afričanki mi je popolnoma nemogoče doumeti, kakšna divjaška kultura dopusti, da se starostnike zapre v dobesedna taborišča, ki so kadrovsko popolnoma podhranjena, zdravstveni delavci pa delajo za prgišče riža.”

Modre čelade bodo prispele v Slovenijo v ponedeljek, že danes pa so proti tej revni državi poletela letala ZN, ki bodo s padali DSO-jem dostavila hrano in ostale nujne potrebščine.

V Sloveniji sicer že od leta 1991 poteka vojna za oblast med različnimi plemeni višjega sloja, pri čemer je zaradi slabega zdravstvenega in socialnega sistema, korupcije in razpada civilne družbe umrlo že več tisoč ljudi, še posebej pa žalosti statistika samomorov, kjer je Slovenija že desetletja v svetovnem vrhu.

Oblast v Sloveniji je trenutno v rokah samodržca Istvána Mugabeja iz plemena Domoljupov, ki pa se komaj drži na oblasti, zato je v naslednjih mesecih pričakovati nov boj za oblast, kamor se bodo po vsej verjetnosti zavihteli člani plemena Neoliberalcev.

Zaradi grozovitih razmer v DSO-jih naj bi bilo po neuradnih podatkih v igri celo vojaško posredovanje Afriške unije – afriške države naj bi slovenskim plemenom poslale ultimat, v katerem zahtevajo, naj plemena nemudoma uredijo sistem oskrbe starostnikov, ki bo temeljil na spoštovanju človeškega dostojanstva in pravic zdravstvenih delavcev, če ne bo sledilo humanitarno posredovanje vojske.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*