Zdravstvena reforma: piloti se bodo pred pristankom posvetovali z gospodarstvom in Potrčem

Potniki v poslovnem razredu bodo lahko preglasili kapitanovo odločitev, če bo to dobro za gospodarstvo, pri tem pa bo pilotoma prek Facebooka pomagal Marko Potrč.

Mednarodni monetarni sklad (IMF) je danes predstavil predlog svetovne zdravstvene reforme, s katerim bi mnenja predstavnikov gospodarstva vključili na področje letalstva.

Sistem posvetovanja z gospodarstvom se je namreč v času korona krize izkazal za odličnega, saj sta Evropa in ZDA na vseh lestvicah daleč pred ostalim svetom.

Predsednik IMF, korporativni robot XZ-3200 MAX: ”Zaradi zamud letal gospodarstvo letno izgubi 256 milijard dolarjev. Pa je bil snežni vihar na letališču res tako močan, da se ni dalo pristati, ali sta pilota zgolj pussya? Menimo, da bi morali imeti pri teh odločitvah vlogo tudi menedžerji, ki sedijo v poslovnem razredu.”

Kaj to pomeni za prihodnost letalstva?

Če bo kapitan letala precenil, da na določenem letališču zaradi varnosti ne želi pristati, bo moral najprej pridobiti mnenje potnikov poslovnega razreda, nato pa še potrdilo gospodarske zbornice.

Pilotoma bo v primeru veta poslovnežev na njuno odločitev prek Facebooka svetoval Marko Potrč, ki bo z nasveti poskrbel, da bo letalo varno pristalo.

Potrč je za Norokravo povedal: ”Poglejte, kapitan Sully je za mnoge ovce, čipirane s 5G čipom, junak. Jaz pa pravim – zakaj je idiot pristajal na reki Hudson, če bi lahko pristal na peti aveniji Manhattna? Potniki bi se tako s taksiji takoj po pristanku vrnili nazaj na delo, gasilci bi imeli lažji dostop do letala itd. Kapitan Sully je tipičen bolnik, obolel za sindromom Dunning-Kruger.”

Sindrom Dunning-Kruger je psihološka bolezen oz. kognitivni paradoks, kjer neumni ljudje precenjujejo svoje sposobnosti.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*