Zdravstvena reforma: medicinske sestre odslej delajo brezplačno

Minister ubil dve muhi in nekaj pacientov na en mah, obenem pa privarčeval velike kupe denarja. Plača in delovno okolje povesta, koliko si vreden – medicinske sestre torej dejansko škodujejo naši družbi.

Minister za zdravje Aleš Šabeder je na današnji tiskovni konferenci razgrnil osnutek najnovejše zdravstvene reforme.

Po novem medicinske sestre za svoje delo ne bodo več dobile plačila.

Kot je pojasnil minister Šabeder, so delovne razmere zanje že sedaj tako obupne, da so sestre, ki do sedaj še niso dale odpovedi, resnično dobrotnice in človekoljubke, zato bodo skoraj zagotovo delale tudi zastonj.

Minister: ”Skozi leta smo medicinskim sestram postopoma nižali pogoje dela. Normalne osebe v takšnih pogojih ne bi delale. Tako so sedaj na teh delovnih mestih samo še mazohistke in dobrotnice, za katere je še Jezus iz Nazareta egoistični pizdun.”

Ločene, bolne in izmučene osebe res ne rabijo keša

Levo: ustvarjanje gospodarske rasti. Desno: zabušavanje.

Sestre so nad predlogom navdušene, saj so ministrstvo že same več let prepričevale, da ob življenju, ki ga imajo, denarja ne rabijo.

Jana, 28-letna medicinska sestra z UKC-ja: ”Zaradi troizmenskega dela in nadur smo popolnoma izmučene. Posledično trpi tudi naše zasebno življenje, saj nas ni nič doma, ko pa smo, smo pa tečne.”

”Obenem ogromno kolegic trpi za bolečinami v hrbtu in psihičnimi težavami, ki so posledica nečloveškega odnosa, ki ga ima do nas ogromno zdravnikov in pacientov.”

”Zato je denar resnično zadnja stvar, ki jo rabimo. Dajte denar raje managerjem in fikusom, ki imajo čas, voljo in zdravje, da ga zapravijo.”

Zelo lepa gesta medicinskih sester.

Izgleda torej, da se končno premikajo stvari tudi na področju zdravstva.

Naslednji cilj vlade je tako pokojninska reforma, kjer je prav tako vseeno, če najrevnejši upokojenci dobijo tistih 200 evrov, kolikor znaša najnižja pokojnina v državi.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*