ZDA kot prve na svetu izkoreninile dohodkovno neenakost!

Revne preselili na Aljasko, Aljasko vrnili Rusiji, ZDA postala dežela enakih v bogastvu. Mimogrede: avto je polulal črno tekočino, a zna kdo popravit?

Današnji dan bo z zlatimi črkami (dobesedno) zapisan v zgodovino človeštva.

Prvič po kameni dobi imamo družbo, kjer so vsi enakopravni – ZDA.

Predsednik Donald Trump je namreč ukazal preseliti vse revne Američane na Aljasko, to severno zvezno državo pa je nato podaril nazaj Rusiji.

S tem ukazom je dohodkovna neenakost v hipu izginila, najrevnejši prebivalec ZDA pa je po novem nek 37-letni finančni analitik z Wall Streeta.

Svetovna banka je ameriški vladi že poslala čestitke, obenem pa so pozvali tudi druge države, naj preučijo ameriški način reševanje premoženjske neenakosti: ”Čestitamo predsedniku Trumpu, več let smo namreč opozarjali na pasti ekstremnega prepada med revnimi in bogatimi. Ne smemo pa se ustaviti v ZDA, gledati moramo proti zvezdam. Luna je prazna, nanjo bi lahko poslali vsaj pol Afrike in s tem izboljšali ekonomske kazalce te revne celine.”

Z odhodom revne sodrge pa se je v ZDA odprlo tudi precej novih delovnih mest.

Vsi milijonarji in milijarderji, ki želite opravljati delo medicinskih sester, gradbenih delavcev, tovornjakarjev itd., se lahko zglasite na vratih najbližje ameriške ambasade.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*