ZDA: deficit prvič po krizi presegel 1 bilijon $!!! Se je predsedniku Sandersu popolnoma odpeljalo?!

”Halo? Ja, pri aparatu. Trump? Zvezdnik reality showov Trump? OK, spreminjamo.” Ekonomisti so si enotni, proračunski primanjkljaj je nepomemben!

Iz ZDA prihajajo zaskrbljujoče novice o bilijonskem proračunskem primanjkljaju – deficit je presegel magično mejo bilijon dolarjev prvič po letu 2012!

Kritiki administracije predsednika Bernija Sandersa so imeli torej prav, ko so svarili, da bo z levičarsko ekonomijo spravil ZDA na kant.

Bilijonski deficit je še toliko bolj alarmanten, saj svet že več let beleži rekordno gospodarsko rast, javni in zasebni dolgovi ter deficit pa kljub temu rastejo.

Za enormno luknjo v ameriškem proračunu so krivi socialistični programi, ki jih Sanders financira z davkoplačevalskim denarjem: ceste, uradi, zdravstvo, predvsem pa vojska, s katero terorizira revne države sveta.

Poslovni sektor že več let svari pred nevarnostjo prekomernega zadolževanja, vendar pa so na levi gluhi za njihove nasvete.

Še posebej zaskrbljujoče je vprašanje, koliko manevrskega prostora bodo imele ZDA ob naslednji krizi, če je primanjkljaj že sedaj rekorden.

Popravek

V članku je prišlo do napake – predsednik ZDA je Donald Trump in ne Bernie Sanders. Prav tako so nam strokovnjaki povedali, da proračunski primanjkljaj ni nič posebnega, in da se bo vse skupaj uredilo samo od sebe.

Komentarji: 2 "ZDA: deficit prvič po krizi presegel 1 bilijon $!!! Se je predsedniku Sandersu popolnoma odpeljalo?!"

  1. Saint Pepsi | 21/01/2020 ob 11:16 | Odgovori

    Definitivno neuki socialist, ki še ni videl privatnega sektorja od blizu – državo je potrebno upravljati kot podjetje: od strica vzameš fiktiven kredit, da blokiraš upnike, vozni park prepišeš na ženo, prodaš firmo družinskemu psu, odkupiš ciprski poštni nabiralnik, posluješ naprej preko SDFSDSFDSFFSD d.d., človeški viri dobijo za tolažbo eno pokvarjeno šunko mogoče, problem rešen. God bless the SDFSDSFDSFFSD!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*