Vlada končno ureja financiranje zasebnih šol! Muslimani odpirajo islamsko osnovno šolo!

Islamska skupnost se je zahvalila Premieru! Šlo bo za običajno osnovno šolo s poudarkom na islamskih vrednotah in učenju Korana. BREAKING NEWS: vlada umika predlog zakona z dnevnega reda.

Vlada je včeraj javnosti predstavila načrt financiranja zasebnih šol, s katerim bodo v celoti financirali njihov obvezen program in 85 odstotkov razširjenega programa.

Vladni predlog prihaja po desetletjih kaotičnega stanja na področju financiranja zasebnega šolstva, po mnenju vladnih strokovnjakov pa bo Slovenija z njim dobila bogatejši in bolj pisan izobraževalni sistem, kjer bo staršem ponujenih več različnih alternativ javnemu šolstvu – od metode montessori in walfdorske pedagogike do klasične katoliške vzgoje.

Po objavi vladnega predloga pa je odprtje šole napovedala tudi slovenska islamska skupnost.

V načrtu imajo odprtje Osnvone šole Salah ad-Dina, ki bo dobila ime po legendarnem poveljniku Saladinu, ki je v 12. stoletju brcnil križarje iz Jeruzalema.

Šola bo izvajala javni program s poudarkom na islamskih vrednotah in preučevanjem Korana, večinoma jo bodo financirali slovenski davkoplačevalci, preostali del pa bo plačala Bosna in Hercegovina.

Sedaj pa se v živo vključujemo na sejo stranke SDS, kjer poslanci največje vladne stranke pilijo še zadnje podrobnosti zakona o financiranju zasebnih šol.

V živo iz prostorov SDS

Za nekaj minut je nastopila tišina, obrazi so prebledeli.

Nato je Grims poizkušal z argumentom, da verske šole v Sloveniji niso dovoljenje, pa je kmalu ugotovil, da si je pljunil v obraz.

Potem je poizkusil Mahnič, češ da ni dovoljeno financirati šol z denarjem iz tujine, pa mu je nadškof Stanislav Zore s kašljanjem dal vedeti, da Slovenija zaenkrat še ni provinca Vatikana, čeprav si za to krčevito prizadeva.

Ob izjavi Jožeta Tanka, da vere z Bližnjega vzhoda pri nas niso dovoljene, je zopet vskočil Zore in pripomnil, da Jezus ni bil iz Spodnjega Dupleka.

Besedo je spet dobil Mahnič, ki je rekel: ”Ampak država in verske skupnosti morajo biti ločene! Ne moremo dajati davkoplačevalskega denarja za versko propagando, to ni ustavno!”

Nadškof je nato vstal in zbranim povedal: ”Če zapustim to sobo in zraven vzamem še tisti fikus v kotu, bo kolektivni IQ v sobi nižji od sobne temperature.”

Za konec je dvignil glas še Premier , ki je Bosno označil za revno vukojebino, ki tako in tako nima denarja za financiranje šol, pa so ga opomnili, da mu Bosanci financirajo stranko.

Na koncu je stranka sprejela odločitev, da predlog zakona o financiranju zasebnih šol za nekaj časa umaknejo iz razprave.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*