Zasebne šole: muslimani odpirajo islamsko osnovno šolo. SDS dobila zaveznike. LOL.

Zopet se je razplamtel boj med zasebnimi šolami in vlado. Vlada in protestniki si vsak po svoje razlagajo odločbo ustavnega sodišča Čeferin in partnerji. V boj se mešajo muslimani, ki v Ljubljani odpirajo islamsko osnovno šolo. SDS navdušena, domoljubne organizacije takisto.

Vlada je včeraj javnosti predstavila načrt financiranja privatnih šol, s katerim bodo v celoti financirali njihov obvezen program, razširjenega dela, ki ga privatne šole zakonsko niso dolžne izvajati, pa ne.

Zagovorniki privatnih šol pa so pravkar dobili zaveznike: v Ljubljani namreč islamska skupnost odpira prvo osnovno šolo s poudarkom na islamskih vrednotah, ki jo bo financirala Bosna in Hercegovina.

V živo iz prostorov SDS

Za nekaj minut je nastopila tišina, obrazi so prebledeli.

Nato je Grims poizkušal z argumentom, da verske šole v Sloveniji niso dovoljenje, pa je kmalu ugotovil, da si je pljunil v obraz.

Potem je poizkusil Mahnič, češ da ni dovoljeno financirati šol z denarjem iz tujine, pa mu je nadškof Zore s kašljanjem dal vedeti, da Slovenija zaenkrat še ni provinca Vatikana, čeprav si za to krčevito prizadeva.

Ob izjavi Tanka, da vere z Bližnjega vzhoda pri nas niso dovoljene, je zopet vskočil Zore in pripomnil, da Jezus ni bil iz Spodnjega Dupleka, čeprav si nekateri to predstavljajo. Pa Ustava, pa to.

Za konec je dvignil glas še predsednik stranke Janez Janša, ki je Bosno označil za revno vukojebino, ki tako in tako nima denarja za financiranje šol, pa so ga opomnili, da mu Bosanci financirajo stranko.

Šolstvo v Sloveniji torej postaja bogatejše. Otroci se ne bodo učili samo o judovskem tesarju, ki je hodil po vodi, pač pa tudi o arabskem trgovcu, ki je z letečim konjem potoval na Luno.

Einstein bi bil ponosen.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*