Zaščita evropskega načina življenja: žaljenje milijarderjev odslej kaznivo

Spoštovanje gospodarja, fevdalca in aristokrata je del evropske tradicije. Če boste žaljivi do milijarderjev, vam bodo namesto desetine pobrali pol pridelka.

Iz resorja Evropske komisije za zaščito evropskega načina življenja sporočajo o sprejemu nove direktive, s katero bodo zaščitili dobro ime milijarderjev.

V zadnjem času se namreč v javnosti pojavlja vse več nestrpnosti zoper 0,001 odstotek populacije, ki je svoje bogastvo zaslužil s trdim delom in sposobnostjo (svojega prapradedija oz. davkoplačevalcev).

Visoki predstavnik Evropske unije za resnico in ohranjanje stika z navadnim prebivalstvom Juan Birocrates: ”Ljudje za svoje usrano življenje krivijo milijarderje. Če vam ni všeč, da kot skladiščnik v Amazonu dobite 600 evrov – pa ustanovite svoj Amazon, pametnjakoviči.”

Ukrepanje resorja za zaščito evropskega načina življenja je spodbudila primitivna akcija 12-letnega dečka, ki je doma vprašal, zakaj pri njegovemu sošolcu doma nimajo za hrano, Evropska unija pa se je pred dnevi odpovedala obdavčitvi korporacij.

Za žaljenje milijarderjev boste kaznovani s predajo polovice vašega pridelka užaljenemu gospodarju, za večkratne kršitelje pa je predviden sramotilni steber, natezalnica oziroma celo grmada, če je žalitev izrekla ženska.

Komentarji: 4 "Zaščita evropskega načina življenja: žaljenje milijarderjev odslej kaznivo"

 1. Saint Pepsi | 02/12/2019 ob 13:51 | Odgovori

  Pri njegovem sošolcu nimajo za hrano, ker jejo po gostilnah! Uspešni ljudje imajo pa disciplino in varčujejo. Ne kupujejo vsako leto najnovejših gps telefonov, jejo plesniv kruh, kuhajo z mastjo iz obcestnih jarkov, pošljejo otroke za pastirje in pestrne, si ne ogrevajo, ko je nogavica polna kovančkov, pa jih investirajo v kapitalske sklade. Človek mora imeti manj, da bi lahko imel več.

  • Ha, človek mora imeti manj, da bi lahko imel več, zelo dober nasvet – Jeff Bezos?

   Pa bogati tudi delajo bolj pridno – milijarder dela približno milijardokrat bolj trdo od cestarja. Oz. vsaj njegov dedi je.

 2. Saint Pepsi | 02/12/2019 ob 14:04 | Odgovori

  Ne, Bogdan Biščak, iz filozofskega traktata “Deklamacija v podporo našemu Janšatu št. 587”. On je tudi milijarder, v najmanj eni svetovni valuti.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*