Zaradi težav z javnim razpisom prestavljena izstrelitev slovenskega satelita

Prvi slovenski satelit ostaja na tleh. Bratuškova v zadnjem hipu razveljavila odločitev o izbiri izvajalca izstrelitve. Nasa nima zahtevanih izkušenj. Razpis se ponavlja.

Včeraj smo Slovenci nestrpno čakali na izstrelitev prvega satelita, ki je bil v celoti plod našega znanja, vendar pa je k sreči Alenka Bratušek v zadnjem trenutku postopek izstrelitve prekinila in preprečila katastrofo, saj je našla napako v dokumentaciji, s katero je Nasa zmagala na razpisu za izstrelitev.

Bratuškova bo ponovila razpis

Kot se je izkazalo, Nasa nima dovolj referenc, prav tako pa so namesto številčnega naštevanja uporabili alineje s pikicami, kar je kršitev razpisne dokumentacije – razpis se bo zato ponavljal.

Kot je povedala ministrica Bratuškova, bo razpis ponavljala tako dolgo, dokler ne zmaga ciprsko podjetje Jure Janković Space Travel Consulting in atijeva desna roka s.p.

”Gre za podjetje, ki je po mojem mnenju najbolj primerno za izvedbo tega projekta, tako da čakamo, da zmaga na razpisu, potem pa gremo dalje. Jure Janković ima izjemne reference na področju vesoljske tehnologije, ima tudi maturo, tako da tu pomislekov nimamo. Vi ken end vi vil solv aur problems aurselfs, mistr Kvest.”

Satelit bo v vesolju predvidoma jeseni

Predvideva se, da bo Juretu Jankoviću nekje do začetka jeseni uspelo skupaj spraviti kolikor toliko koherentno prijavo na anonimni razpis, tako da bo naš satelit v vesolju konec oktobra.

Satelit v vesolje pošilja finančna uprava, ki bo z njim nadzorovala ljubljansko tržnico, saj se tam pojavlja vse sorte finančnega kriminala in korupcije.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*