Zaradi kraje aretiran delodajalec

Delodajalec zamudil z izplačilom plače. Policisti so morali uporabiti silo. Odpeljan v pripor, kjer bo čakal do sojenja. Od drugod: delavec iz Akrapovičeve tovarne odnesel izpušni sistem. Ima pol leta časa, da ga vrne. Če ne, pa tudi OK.

Nov dan, nova kraja, nova vest v rdeči kroniki. Tokrat delodajalec z območja Ljubljane do polnoči ni nakazal svojim delavcem plače, zato so ga policisti minuto po polnoči nemudoma aretirali.

Delodajalec se je aretaciji upiral, tako da so policisti uporabili silo. Odpeljan je bil v pripor na Polšetovo ulico, kjer bo počakal do začetka sojenja, ki bo zaradi korona sodnih počitnic predvidoma v oktobru 2021.

Kradlo se je tudi pri Akrapoviču

Do kraje pa je prišlo tudi v Ivančni Gorici. Iz proizvodnje hale je delavec odtujil izpušni sistem, vendar ima po slovenski zakonodaji šest mesecev časa, da izpušni sistem vrne oz. ga plača, saj ne gre za kaznivo dejanje.

Vmes mu mora Akrapovič vsak mesec poslati poziv k vrnitvi odtujene lastnine, po preteku roka pa mora sprožiti pravni postopek, ki ga bo moral eden najuspešnejših podjetnikov plačati iz lastnega žepa.

Delavcu bo pravne stroške krilo podjetje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*