Zaostritev vojne na cesti: kolesarji na specialke nameščajo srpe!

Navdih dobili pri perzijskih bojnih kočijah, bodo srpi zmanjšali število nevarnih prehitevanj šoferjev? Med pešci medtem povečano povpraševanje po oklepih in sulicah.

Kot kaže, se vojna na naših cestah zaostruje.

Kolesarji so namreč danes pričeli z montažo srpov na osi svojih koles, saj so siti nevarnih prehitevanj s strani voznikov avtomobilov in tovornjakov.

Navdih za ta varnostni pripomoček so dobili pri perzijskih in keltskih bojevnikih, ki so s srpastimi kočijami sejali teror med Grki in Rimljani, upajo pa, da bo pogled na rezila smrti šoferje odvrnil od nekulturne in nevarne vožnje.

Predsednik društva Kolesarček: ”Leta in leta smo s sredinci, jeb***** mamic in pošiljanjem v ku*** voznike na kulturen način opozarjali, da avto tehta dve toni, kolesar pa 70 kg, in da za pritisk na zavoro in 20 sekund vožnje za kolesarjem ne rabiš dobiti Nobelove nagrade. Vendar ni zaleglo. Danes zato razglašamo totalno vojno!”

Rezultatov o učinkovitosti bojnih srpov v dejanskem prometu še nimamo, so pa z AMZS opozorili voznike, naj preventivno pnevmatike zaščitijo z oklepom in na streho avtomobilov namestijo samostrele.

Medtem pa iz slovenskih mest poročajo o večih incidentih, v katerih so pešci izgubili noge.

Policija zaenkrat še preiskuje, če so ti incidenti povezani z varnostnimi napravami kolesarjev – pešcem vseeno priporočajo, naj se po mestih preventivno premikajo v makedonskih falangah, formacijo pa naj ob prihodu kolesarjev razširijo in nato s hrbta potolčejo sovražnika.

Zmagovalca prometne vojne je na tem mestu še težko napovedati, jasno pa je, da bodo antične in srednjeveške inovacije zagotovo pripomogle pri promociji kulture in strpnosti na naših cestah.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*