ZANIMIVO: fizični delavci umirajo prej od menedžerjev!

Znanstveniki prišli do presenetljivega odkritja: za telo je bolj naporno pokrivanje strehe v soncu kot pa maltretiranje sodelavcev iz pisarne z razgledom.

Dognanje, ki bi lahko pretreslo odnose med menedžerji in fizičnimi delavci.

Raziskava je namreč pokazala, da je kopanje jarkov, prenašanje bremen in ponavljanje enakega giba za tekočim trakom 40 let za telo homo sapiensov zdravju bolj škodljivo od menedžeriranja.

Pred tem je namreč veljalo, da fizični delavci živijo dalj, saj se ves čas razgibavajo, vdihavajo različne vitamine, ki se sproščajo ob varjenju ali pretapljanju aluminija itd.

Na drugi strani pa menedžerji delajo v izredno stresnem okolju, kjer morajo ves čas dihati za ovratnik svojim podrejenim in nadzirati njihovo delo, saj so zaposleni mentalno na nivoju 6-letnih otrok in bi brez varstva menedžerja postali popolnoma izgubljeni.

Iz Združenja menedžerjev Slovenije so sporočili, da bo potrebno vložiti precej sredstev v iskanje novih argumentov, s katerimi bodo upravičili svojo plačo razjarjenim delavcem, lahko pa tudi počakajo še nekaj let, pa bodo delavci tako in tako umrli.

Komentarji: 2 "ZANIMIVO: fizični delavci umirajo prej od menedžerjev!"

  1. Saint Pepsi | 15/02/2020 ob 14:00 | Odgovori

    Kaj pa vem, heroin, viski in dvotedenske turneje bo bangkoških kurbiščih so tudi precej naporne za telo. Pa mi noben samostojni sodelavec med analo z ladyboyem ni poslal emaila, kako sem, ne, samo neko moreče jamranje o plačah in da v pisarni ni elektrike. Zdi se mi, da jim ni baš mar za mene. 🙁

    • Uffff, grozno je brati tovrstna pričevanja … Upamo, da ostanete močni, in da greste na test spolno prenosljivih bolezni, ki ste jih dobili ob menedžeriranju.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*