Zalezovalka župnika premeščena v drugo škofijo! Vatikan na nogah!

Soboški župnik žrtev nadlegovanja starejše ženske. Sodišče žensko premestilo v Beltince! Je naša država resnično srednjeveška luknja, ki ščije na žrtve kaznivih dejanj?

V Murski Soboti se te dni odvija prava drama. Lokalni župnik je namreč žrtev serijske nadlegovalke, ki mu piše pisma, ga zasleduje in javno obrekuje.

Župnik je zoper storilko podal prijavo na policijo, kjer pa je sledil šok – gospo so policisti premestili v sosednjo župnijo Beltince!

Vatikan: smo šokirani

Tako župnik kot tudi njegovi delodajalci v Vatikanu so bili ob tej novici popolnoma šokirani.

Predstavnik za stike z javnostmi Svetega sedeža, msgr. Gian Maria Amobambini: ”Kako je mogoče, da v 21. stoletju država premesti storilca kaznivega dejanja tako rekoč 200 metrov od hiše žrtve? Župnika je strah, trpi more, kako naj živi normalno življenje, vedoč, da ga tista ženska čaka tako skorajda pred vrati? Kaj boste naredili naslednjič – posiljevalce otrok premeščali nekaj kilometrov od žrtev?”

Bes Vatikana je razumljiv, zato smo se za pojasnila obrnili na policijo.

Tam so nam povedali, da je premestitev boljša predvsem za žrtev, in da jim je gospa obljubila, da bo župnika pustila pri miru.

Gre za resnično nenavaden primer, ki pa ne sme postati del pravne prakse. Župnik si zasluži vso pravno zaščito in psihološko pomoč, ki mu jo je država dolžna zagotoviti.

Pa saj ni 10-letni otrok, ki ga je zlorabil duhovnik, nato pa še poscal sistem, pokažite vendar malo spoštovanja.

V Vatikanu so nad ravnanjem države zgroženi.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*