Zadnja nakupovalna nedelja: poslanci SMC danes protestno delajo v Lidlu

Opozarjajo na kršitev človekovih pravic pravnih oseb. Samo danes v Lidlu: razprodaja hotelov in letalskih prevoznikov! S kartico ugodnosti Taxpayer še dodatnih 150 % popusta na celoten nakup!

Poslanci Stranke modernega centra (SMC) danes protestno delajo v Lidlu v ljubljanskem BTC-ju.

Današnja nedelja je namreč zadnja nakupovalna nedelja, zaradi česar SMC-jevci potrošnike opozarjajo na grobe kršitve človekovih pravic pravnih oseb, ki jih bo prineslo nedeljsko zaprtje.

Predsednik stranke Zdravko Počivalšek, ki ja danes zadolžen za naročanje robe, praznjenje polic in razprodajo premoženja: ”Pravica do dela je ena od osnovnih človekovih pravic. S tem, ko človeški viri v nedeljo ne želijo delati, kršimo pravico pravnim osebam do delanja biznisa.”

Na vprašanje, če je delo v Lidlu naporno, je Počivalšek odgovoril, da so s kolegi navajeni garanja in da ne razumejo nenehnega jamranja delavcev v trgovinah.

BREAKING NEWS: policija naproša vse državljane, naj ne hodijo v BTC. V Lidlu je nastala nepopisna gneča, ki sega že do obvoznice. Policija vzrok gneče še preučuje.

BREAKING NEWS no. 2: iz nemške verige diskontnih trgovin Lidl sporočajo, da bodo njihove poslovalnice naslednji teden zaprte. Eden od zaposlenih naj bi naročil več tovornjakov robe pri dobavitelju dvomljivega slovesa, po do sedaj znanih podatkih so se tovornjaki na poti v Slovenijo ”izgubili”.

Nazaj v redni program.

Člani poslanske skupine SMC bodo vsako nedeljo delali v drugi trgovski verigi, dokler sindikat delavcev trgovine ne popusti in podpiše kolektivno pogodbo iz 17. stoletja.

Iz Združenja za trgovino pri gospodarski zbornici pa so nam pravkar sporočili, da so si premislili, da podpirajo nedeljsko zaprtje trgovin in da dajo za povrh svoja podjetja še v delavsko soupravljanje, če v SMC-ju obljubijo, da bodo trgovcem prenehali pomagati pri delu.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*