Za nami je uspešno leto!

Branko Grims postal globalna ikona boja proti podnebni krizi, Pahor na rdeči preprogi v tangicah, upokojenci pašteto zamenjali za kaviar. Luč na koncu tunela ni vlak, ampak termonuklearna eksplozija.

Tako kot vsi ostali svetovni mediji smo tudi na Norikravi naročili našemu študentu, naj skupaj zmeče pregled dogajanja v prejšnjem letu.

V domačih in tujih medijih je seveda dominirala Nobelova nagrada za mir, ki jo je prejel 57-letni trener fitnesa, ikona boja proti podnebnim spremembam in boja za pravice moških srednjih let, Branko Grims.

Grims je pred dvema tednoma postal tudi Timesova osebnost leta in tako pokazal, da drugo desetletje ne bo v znamenju mladih, ampak moških srednjih let!

Damjan Janković je iz rudnika Velenje rešil rudarjev in 15 sirot ter duhovno prebudil sluzastega poslovneža Pedra Opeka.

Medtem pa so se pri podjetju Teflon poklonili liku in delu ljubljanskega župana Zorana Jankovića in izdali posebno serijo posode, na katero se ne prime nič – N I Č. Noup, nič.

Borut Pahor je razdvojil svoji ritnici in Slovenijo z nenavadno opravo na proslavi ob dnevu državnosti, Žan Mahnič je postal Lovec na dekleta, Alenka Bratušek in Janez Janša pa sta presekala ideološke delitve in izdala angleški slovar za otroke.

Premier Šarec je na gobec kresnil Jezusa, ker je med mašo klobasal o pomoči revnim, naš novinar pa je za dramatično poročanje o bojih med marinci in imigranti v Beli Krajini prejel Pulitzerjevo nagrado.

Z gospodarsko zbornico smo kepali brezdomce in pripravili delavnico o izkoriščanju delavcev, delavci Mure so postavili svetovni rekord v stečajih, zabeležili pa smo tudi grozovito nesrečo pri delu uprave Darsa.

Kongoški otroci so dobili nove krampe, predsednik Bolivije je postal Samsung, jemenski otroci pa so presenetljivo slabo odpori na kasetne bombe.

Brez panike torej, vse je pod kontrolo, ladja norcev je v dobrih rokah, zleknite se v naslonjač, prižgite TV, končna postaja je blizu, kozarec je na pol poln (notri je morda kapljica arzenika), po dežju posije sonce (ki prinese sušo in požge pridelek).

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*