Z Jezusom smo pregledali vozni park pred cerkvijo. Bili smo razočarani.

Clio, golf, twingo in le peščica bavarcev. Kdo bo prej pred vrati nebeškega kraljestva: kardinal Rode z audijem ali Jože z Dacio Logan?

Ura je 10:00, z našim nedeljskim kolumnistom (ali komunistom?) Jezusom Kristusom smo se tokrat podali pred slovenske cerkve, kjer smo si ogledali jeklene osličke slovenskih katolikov.

Jezus nas je pred našo redakcijo pobral s svojim Porschem Panamero, ki mu nudi dovolj prostora za prevoz orodja in materiala, ki ga potrebuje pri tesarski obrti, obenem pa ima tudi dobro lego na cestišču.

Odpravili smo se do cerkve Svetih vrednostnih papirjev na Kodeljevem v Ljubljani, kjer je bila ura že nekaj minut prek desete, tako da so se faraoni v molitvi že pridno pogovarjali z Jezusom, mi pa smo z Jezusom kadili joint in ocenjevali njihove avtomobile.

Ena beseda: velika revščina

In odkrili eno veliko razočaranje.

Začelo se je sicer dobro, saj je bil prav pred vrati cerkve parkiran BMW 435i.

Jezus je bil navdušen: ”Evo, to je to, to so uspešni ljudje, ki ustvarjajo gospodarsko rast: 3-litrski šestvaljnik, 220 kW, od nič do sto v petih sekundah. Resnično vam povem, lahko da gre kamela lažje skozi šivankino uho, kakor bogataš pride v nebesa. Vprašanje pa je, če lahko kamela drifta? In če ima dovolj navora, da sploh pride do nebes, saj je klanec kar strm.”

Zraven BMW-ja je bil parkiran Audi A4 2.0 TDi, ki Jezusa ni impresioniral, dal pa mu je tri zvezdice od štirih, saj je audijev dvolitrski dizelski motor zanesljiv, pa tudi potegne kar v redu.

Nato pa je sledila ena sama žalost.

Najprej je Jezusa po enem licu udarila Dacia Logan, po drugem pa Renualt Clio letnik 2002.

Jezus: ”Resnično, resnično vam povem, s takšnimi avtomobili, če jim sploh lahko rečemo avtomobili, sramotite tako mene kot tudi mojega Očeta. Kakšen kmet bom izpadel pred Budo in Mohamedom, če moji sledilci vozijo faking dacio in kliota? Kaj naj povem vernikom – molite k meni in vozili boste faking Dacio Logan?”

Jezus napade vernike

Pred dacio je bil parkiran stari Renault Twingo, zato smo Jezusa hitro odvlekli na drugo stran ceste, kjer pa je stara ženička hitela v cerkev s starim, razmajanim kolesom.

Jezusa je pogled nanjo tako razbesnel, da je vdrl v cerkev, tako kot je to storil pred 2.000 leti, ko je razdejal tempelj, in pričel na zbrane kričati: ”Če nimate dovolj denarja za Audija A4, zapustite cerkev! Takoj! Rimokatoliška cerkev je klub za uspešne, mi nismo dobrodelna ustanova, ki skrbi za revne in bolne. Tisto so komunisti!”

Jezusa smo nato odvlekli ven in ga peljali na gin tonic in cigaro, saj je bil človek povsem iz sebe.

Bivši papež Benedikt XVI. je kot ponosen Bavarec prisegal na BMW-je.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*