Z Jezusom ob kavi: Bog je ljubezen. Oz. psihopat.

Bog je ljubezen in ljubezen je Bog. Vendar zakaj se na svetu dogajajo grozodejstva? Zakaj umirajo otroci, zakaj človeštvo pluje od enega genocida do drugega? Na ta vprašanja v današnji kolumni ob kavi odgovarja božji sin z največjim številom sledilcev na instagramu.

Aloha! Torej, moj oče je psihopat. Na žalost si ne moremo izbirati družine, končaš s tem, kar ti je dodelila genska loterija, in meni je pač dodelila psihopata z razcepljeno osebnostjo.

Bog je torej po eni strani ljubezen, po drugi strani pa genocidni manijak, ki v nagovoru Babiloncem pravi: ”Blagor mu, ki zgrabi in trešči tvoje otročiče ob skalo!”

To je tudi razlog, da sem že zelo zgodaj zapustil svojega očeta, saj je bilo življenje s takšnim psihičem nemogoče. Ja, bili so trenutki, ko sva šla skupaj lovit ribe in je bil najboljši oče na svetu, vendar so na žalost psihotične epizode postajale vse pogostejše.

Ko je svojim privržencem ukazal, naj izvedejo genocid nad narodom Amalekov in usmrtijo ”moža in ženo, otroka in dojenčka, vola in ovco, kamelo in osla”, sem se dokončno odločil, da z njim prekinem stike.

Pridružil sem se komuni pacifistov, ki so protestirali proti vojni v Vietnamu, nato pa sem se ustalil na Kubi, kjer imam kolibo za izposojo surfov.

Nasilje v družinah in psihične težave so izjemno tragična stvar, ki ju družba konstantno ignorira in to ni prav.

Včasih še vedno razmišljam, če bi moral intervenirati prej in očeta peljati k psihiatru ali svetovalcu za duševno zdravje, vendar kar je, je.

Make love not war!

Jezus

Jezus je surferski navdušenec, na Kubi pa ima tudi kolibo za izposojo surfov.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*