Vsem revnim želimo srečen in vesel svetovni dan revščine!

Uredništvo Norekrave želi ob svetovnemu dnevu revščine čestitati vsem revnim in njihovim družinam.

Na ta veseli dan si odtrgajte pet minut od premišljevanja o tem, kako boste plačali položnice, in peljite svoje otroke na kakav, četudi to pomeni, da jutri ne boste imeli denarja za avtobus.

Življenje namreč ni samo delo, razmišljanje o kreditih in življenjskih stroških, je mnogo več: življenje so tisti mali trenutki, ko z družino spremljaš sončni zahod na Šri Lanki, ali pa veselje, ko sinu kupiš prvi avto, ali pa iskrica v očeh otroka, ko mu pokažeš notranji bazen, ki so ga delavci skrivoma zidali v kleti hiše.

Zato, dragi revni, na ta dan, ki so ga Združeni narodi namenili samo vam, odložite svoje skrbi in pomislite na vse delo, ki ste ga naredili v preteklem letu. Na novega audija, ki ga vozi vaš šef, na zadnje četrtletno poročilo uprave Lidla, ki kaže 11 odstotno rast. Če pa delate v McDonaldsu, pa si obljubite, da se boste izboljšali, saj prihodki še vedno padajo.

In če vam bo kdaj koli v življenju težko, si zapomnite – vi nimate, zato da imamo mi.

Življenje ni samo nočno delo v tovarni, ali pa zlaganje artiklov na police Hoferja – pomislite na tiste male trenutke. Foto: Sončni zahod na Barbadosu.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*