Vsaj 120.000 Slovencev živi v mrzlem, grejejo jih otroški nasmehi. Šarec: če imajo gretje, lahko nižamo socialo.

Vsaj 120.000 Slovencev nima primerno ogrevanih stanovanj, zato posegajo po alternativnih metodah gretja. Otroci prinesejo smeh v vsak prostor, četudi je v njem 16 stopinj Celzija.

Na norikravi praznujemo teden otroka, v katerem se še bolj kot ponavadi borimo za dostojanstvo in pravice otrok.

Včeraj smo apelirali na vlado, naj spremeni zakon o prepovedi dela otrok in dovoli otrokom delati, danes pa Slovence obveščamo, da otroci niso dobri samo za kopanje rude, pač pa lahko tudi zastonj ogrevajo stanovanje.

Statistika namreč pravi, da vsaj 6 odstotkov Slovencev nima primerno ogrevanih stanovanj, kar pomeni, da sredi Evrope v 21. stoletju živijo v mrzlem.

”Greje nas ljubezen do otrok.”

Majda in Peter sta za Slovenijo nepomembna, saj ne ustvarjata gospodarske raste – Majda je bolna, Peter pa dela za minimalca.

Zaradi lenobe tako živita v mrzlem enosobnem stanovanju, ki si ga delita s svojima dvema otrokoma.

Imajo sicer peč na drva, kjer kurijo, kar jim pride pod roke (in s tem onesnažujejo zrak, prijavo smo že podali), vendar pa je njihov glavni vir toplote – ljubezen: ”Težko nama je, ampak vztrajava zaradi otrok. Četudi smo pozimi pogosto bolni, ker temperatura v stanovanju pade tudi pod 15 stopinj, pa nas greje ljubezen do otrok.”

Vlada Marjana Šarca zato že razmišlja, da bi znižala socialno pomoč revnim z otroki, saj imajo brezplačno gretje in motivacijo za življenje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*