Vračilo nepovratne korona pomoči: FURS poslal malim podjetnikom mrtve ribe zavite v časopisni papir

Rok za vračilo nepovratne pomoči sobota, nato sledijo 30 % dnevne obresti in brezglavi hišni ljubljenčki. Vlada: stojimo za malimi podjetniki, z bejzbol bati.

Številni mali podjetniki, ki so med epidemijo dobili nepovratno državno pomoč, so v teh dneh na dom prejeli paket iz Finančne uprave RS (FURS), v katerem je bila v časopisni papir zavita dva tedna stara postrv.

Mrtva riba v finančniških krogih simbolizira bližajoči se rok za plačilo zapadlih obveznosti, mali podjetniki imajo tako do sobote do 12:00, da vrnejo nepovratno pomoč, v nasprotnem primeru pa sledijo drugi ukrepi.

Na Fursu so v izjavi za javnost danes povedali: ”Šef ne mara plačilne nediscipline, kapiš, ni lepo, da dobiš nepovratno pomoč in potem zamujaš z vračilom, kapiš? Napraskajte denar, prinesite ga na sedež Fursa v nočni klub Tropico in tutto sarà a posto. Fifi vam bo zjutraj brez glave težko prinesel časopis.”

V primeru zamude vračila nepovratne pomoči bo FURS malim podjetnikom zaračunal 30-odstotne dnevne obresti, dacarji pa opozarjajo, da lahko pride v prihodnjih dneh do nenadnih okvar plinske napeljave, avtomobilskih zavor in kolenskih kapic.

Z vlade so medtem sporočili, da stojijo za malimi podjetniki: ”Šef, pardon, Premier je prijatelj podjetništva, predvsem pa malih podjetnikov. Kot dober prijatelj jim zato svetuje, naj vrnejo nepovratna sredstva. Težko namreč vodiš svoje malo podjejte, če si zabetoniran v temelje stolpnice.”

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*