Vprašajmo Jezusa: so kristijani dolžni skrbeti za imigrante?

Zopet je naokoli nedelja in čas za rubriko Vprašajmo teto Justi in strica Jezusa. Tokrat se je na nas obrnil bralec iz sosednje Italije, Matteo S. Kot pravi, je globoko veren kristjan, obenem pa je tudi ljubitelj čiščenja: mesta, trge in ulice želi očistiti Romov, Italijo pa imigrantov islamske veroizpovedi, saj se muslimani ne morejo integrirati v njegovo družbo. Kakšno je tvoje mnenje – so kristjani dolžni pomagati imigrantom ali morajo varovati judeokrščansko Evropo pred hordami z vzhoda in juga, ki jo nad najstarejšo celino pošiljajo Soros in reptiljanci?

Kot vedno si najprej poglejmo moj besteller Biblija. Obenem bi, če mi dovolite, bralce opozoril, da je v knjigarnah moja nova knjiga za samopomoč ”Do ferrarija v dveh tednih”, ki je na voljo v paketu z avtobiografijo Miše Molk ‘Plastik fantastik – iz tovarne plastike na male zaslone’.

Obe knjigi sta na voljo v vseh knjigarnah za 19,9 evra.

V Bibliji je na žalost en kup citatov, ki so precej nejasni in dvoumni. Moj oče, ki mi pomaga pri pisanju, je tako v Levitiku 19:34 recimo zapisal: ”Tujec, ki biva med vami, vam naj bo kakor domačin, kakor eden izmed vas! Ljubi ga kakor sebe …” Če navedem še en citat iz Devteronomija 10:19: ”Ljubite tujca, kajti bili ste tujci v egiptovski deželi.” Jasno je, da tu pride do zmede – kaj je Bog mislil z ‘ljubite tujca’ – da moramo kot kristjani in judje imate radi imigrante in jim pomagati, ali da naj potopimo njihove čolne sredi Sredozemlja? Težko rečem.

Ker pa tako kot ostali kristjani danes Staro zavezo več ali manj ignoriram, razen ko je govora o homoseksualcih, si poglejmo tisti moj kontroverzni stavek v Matejevem evangeliju, da dokončno rešimo zagato in pomagamo našemu bralcu.

“… tujec sem bil in ste me sprejeli …”

Tu je prišlo do povsem preproste napake v prevodu – v originalu je pisalo ‘bil sem tujec in me niste sprejeli”. Vernikom sem pripravil več testov, tako kot v Big Brotherju: enkrat sem bil žejen in so mi morali dati piti, drugič sem bil lačen in so mi dali jesti, nato pa sem se napravil v 27-letnega imigranta iz Afganistana. Če so me verniki sprejeli, je to pomenilo direktno pot v pekel.

Če torej odgovorim vašemu bralcu Matteu – tako je, Evropo je potrebno braniti pred imigrantskimi hordami, ki jih financirata Jud Soroš in Clintonova.

Intermezzo, Jezus. Pa se niste vi rodili kot Jud oz. človek iz Bližnjega vzhoda?

Ne, to je ultralevičarska propaganda. Rodil sem se kot Helmut v Hamburgu, imam blond lase in modre oči in sem blagajnik lokalne izpostave AfD-ja. White power! White power!

Zanimivo, naša rubrika je zopet skrenila s poti, pridružite se nam naslednji teden.

Presekali smo še en zgodovinski gordijski vozel – Jezus ni z Bližnjega vzhoda, pač pa iz Hamburga

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*