Vprašajmo Jezusa: bogastvo Vatikana

Tokrat smo Jezusa vprašali, kakšno je njegovo mnenje o investicijskem portfelju in nepremičninskem katalogu Vatikana. V Bibliji je namreč zapisal ”Ne nabirajte si zakladov na Zemlji, kjer uničujeta molj in rja, in kjer tatovi vlamljajo in kradejo, nabirajte pa si zaklade v nebesih. Kjer je namreč tvoj zaklad, tam bo tudi tvoje srce.” Zanimalo nas je, če se je kaj izgubilo v prevodu.

Ob pogledu na vatikanski portfelj sem bil seveda šokiran. Nizkodonosni skladi, tradicionalna, stara podjetja, investiranje v knjigarne in TV postaje – šlo mi je na bruhanje. In potem še prebereš, da so leta 2014 Vatikanci dali Sikstinsko kapelo v najem Porschu za gala večerjo. Vse to je seveda povsem v nasprotju z mojim naukom.

Hvala Jezus, končno se enkrat strinjava. Kakšen je torej vaš nasvet Vatikanu? Živeti skromno in revno, kot je živel sveti Pavel, ustanovitelj Cerkve?

Trenutna situacija na trgu, ko smo pred ponovno veliko recesijo, zahteva precej bolj agresivno vaganje, kot to dela Vatikan. Cene nepremičnin so na vrhuncu, zato je potrebno slediti sloganu ‘sell, sell, sell’.

Jasno je, da je smiselno shortati Teslo, ki bo v naslednjih mesecih ostala brez likvidnostnih sredstev. Logično se mi zdi vlaganje v ameriško naftno industrijo, glede na to, da smo tik pred vojno v Iranu.

Vatikan pa je nekaj desetletij zadaj tudi pri visokofrekvenčnemu trgovanju. Nujna bi bila postavitev serverja na newyorški borzi, najem računalniških strokovnjakov itd.

Skratka, Vatikan šepa zadaj in izgleda da niso prebrali moje knjige.

Biblije? V Bibliji si govoril o trgovanju in finančnih nasvetih?

Govorim o svoji novi knjigi ‘Od tesarja do managerja – postani milijarder v sedmih korakih’. Na voljo je v knjigarnah za 13,99 evra.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*