Vprašajmo Jezusa: BMW M6 ali Renault 5 Campus?

Danes je rubrika Vprašajmo Jezus obarvana avtomobilistično: Jezus je preizkusil BMW-ja M6 in Renaulta 5 ter odgovoril na starodavno vprašanje, s katerim vozilom boste prej v nebesih.

Pozdravljen Jezus. V prvi epizodi naše nove rubrike Vprašajmo Jezusa želimo vedeti, kaj nas prej pripelje v nebesa: BMW M6 ali Renault 5 Campus? BMW-jev novi turbo osemvaljnik predstavlja biser bavarske tehnologije, lega na cesti je izjemna, izjemni so tudi pospeški, tako da bi na prvo žogo izbrali BMW-ja. Na drugi strani pa si bil v svojem bestsellerju Sveto Pismo – Nova zaveza zelo kritičen do bogatašev. Kaj naj torej izberemo, če želimo v nebesa: bavarskega mišičnjaka ali francoski avtoodpad na kolesih?

Hvala za vprašanje, najprej bom razložil uradno mnenje Cerkve, nato pa še svoj osebni pogled.

Kardinali rimokatoliške cerkve prisegajo na motorje brez prisilnega polnjenja, takšen je na primer mercedezov CL 63 AMG. Turbina je po njihovem mnenju delo hudiča, pa še odzivnost naravnih motorjev je boljša. Glede tega so tehnološki puristi. Tudi klasični lamborghiniji, ki so prav tako brez turbin, so v Vatikanu izjemno priljubljeni, s tem da je za pot v nebesa, ki bo zanje izjemno dolga, bolj priporočljiv eden od AMG-jev, ki so precej udobnejši.

Moje osebno mnenje pa je vsem pismenim znano že približno 2000 let. V Lukovem evangeliju sem izrazil nasprotovanje osemvaljnikom: “A gorje vam, bogataši, kajti svojo tolažbo že imate.” V Markovem evangeliju sem šel še dlje, saj sem jasno pokazal gnus do nemški avtomobilov, saj nimajo duše: ”Laže gre kamela skozi šivankino uho, kakor bogataš pride v Božje kraljestvo.”

Odgovor na vaše vprašanje je torej, da si kupite kamelo, vsekakor pa boste v nebesa lažje prišli s campusom kot s katero od nemških premium znamk. Mislim, če že samo razmišljate o nakupu audija ali BMW-ja, ste primitivec, ki nima duše. Brez duše žal ne morete v nebesa.

Osebno pa prisegam na alfe.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*