Vozniki POZOR, kulturna policija bo preverjala, kaj poslušate v avtu

Globa za poslušanje rocka je 300 evrov, z Magnificom boste preživeli noč v zaporu. Kulturni policisti bodo voznikom brezplačno delili kasete Modrijanov.

Danes bo po vsej Sloveniji potekala preventivna policijska akcija, kjer bo posebna enota kulturnih miličnikov preverjala, kakšno glasbo poslušajo vozniki.

Akcijo organizira komisariat za kulturo, javno moralo in svobodo izražanja, ki želi dvigniti kulturo slovenskega naroda, promovirati svobodno kulturno izražanje in locirati sovražne elemente v naši družbi.

S komisariata so za naš radio povedali: ”Naše enote bodo po vsej državi preverjale playliste voznikov. V skladu s protikorona uredbo o svobodi izražanja morajo državljani v avtomobilih prostovoljno poslušati Modrijane, v nasprotnem primeru sledi globa oz. v nekaterih primerih tudi zaporna kazen.”

Poslušanje Magnifica, Zlatka in Vala 202 vas bo spravilo v keho, dekadentna glasba zahoda pa vas bo olajšala za 300 evrov.

Ko ponavadi se lahko tudi tokrat izognete kazni s podpisom izjave, v kateri priznavate, da ste agent zahodnih tajnih služb, kulturna policija pa vam bo brezplačno podarila zadnji album Modrijanov ter vavčer za Goli otok.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*