Volkswagen s tožbo nad Počivalška!

Minister na Twitterju zopet o golfih in passatih. Volkswagen: z množičnimi morilci smo prenehali sodelovati leta 1945, ob naslednji omembi naših produkt gre v čuzo.

Slovenija v teh dneh nima sreče.

Po koroni se je na našo državo spravil še eden največjih proizvajalcev avtomobilov na svetu, Volkswagen.

Včeraj je minister za počivalstvo Zdravko Gospodaršek na Twitterju zopet pesnil metafore o respiratorjih in nemški avtoindustriji, s čimer pa je stopil na žulj paradnemu konju nemške industrije.

Gospodaršek je namreč primerjal respiratorje, ki so nevarni za bolnike in jih je vlada kupila prek znanega dobavitelja medicinske opreme Cvetličarna Cvetko s.p., z limuzino Volkswagen Passat.

Nemci so na vlado nemudoma naslovili protestno pismo, v katerem je direktor Ljudskega avtomobila zapisal: ”Naše podjetje že 75 let ponosno ne sodeluje z morilskimi državnimi aparati, ki so za obstanek na oblasti pripravljeni ubijati ljudi. To je zadnje opozorilo – če vaš minister za gospodarstvo in bodoči zapornik nemudoma ne preneha z omenjanjem našega podjetja, bo končal v ječi še prej kot sicer.”

Vlado na pismo še ni odgovorila, iz kabineta bodočega zapornika 235461 pa smo neuradno izvedeli, da bo Revoz v zameno za 12 milijonsko subvencijo Počivalšku v metaforah dovolil uporabo imena Renault.

Zanimivo, na nekaterih vladnih respiratorjih je prav podjetje Renault poskrbelo za zanesljivost električnih vezij.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*