Vojska na pomoč slovenskim medvedom v Franciji

Končno odločna poteza vlade. Francoski kmetje sedaj javno pozivajo k nasilju nad slovenskimi medvedi. Erjavec medvedom pošilja oklepnike in protitankovsko orožje.

Slovenski medvedje, ki živijo v zamejstvu, že desetletja opozarjajo na sistematično kršenje osnovnih pravic.

Sedaj pa je sodu izbil dno javni poziv francoskih kmetov k nasilju nad našimi medvedi, ki v Franciji živijo že več kot 20 let, govorijo francosko, pretiravajo s česnom in so vsesplošno integrirani.

Minister za obrambo Karel Erjavec (tudi sam pol medved iz klana Rjavec) je zato slovenski manjšini v Francijo poslal vojaško opremo, s katero se bodo lahko branili v primeru nasilja.

Erjavec: ”Naši kosmati bratje in sestre imajo pravico do samoobrambe in Slovenija jim bo stala ob strani. Brown power!”

Desetletja kršitev

Slovenskim medvedom so kršene pravice v Franciji že desetletja.

Oblasti tako iz gozdov umikajo dvojezične table, ki bi po francoski zakonodaji morale stati na območju, kjer živijo naši medvedi.

Z državnimi organi morajo slovenske živali govoriti v francoščini, kljub drugačni zakonodaji, slovenske šole, ki jih obiskujejo medvedki, pa so ves čas pod pritiskom zmanjšanja sredstev.

Slovensko brundanje tako iz francoskih gozdov tako rekoč izginja, saj država potiho izvaja etnično čiščenje, kjer so slovenske živali drugorazredni državljani gozda.

Zato gre vsekakor pohvaliti potezo vlade – danes tujci tako vehementno kršijo pravice živali, bodo jutri na vrsti zamejski Slovenci?

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*