VOJAŠKI UDAR! Aretiran premier in več ministrov!

Vojska uslišala ljudstvo, v lisicah pristali premier, ministri, več uradnikov in premierovih prijateljev, obtoženi so korupcije in kriminalnega vodenja korona epidemije, v kateri je umrlo več sto ljudi! V Sudanu.

Premier je padel!

Po mesecih množičnih demonstracij je vojska sinoči aretiral premiera, več ministrov, uradnikov in premierovih znancev!

Generalštab jih je javno obtožil korupcije, poizkusa zlorabe policije in vojske v politične namene, vojnega dobičkarstva in krivde za smrt stotin državljanov v epidemiji korone, ki so umrli zato, da so lahko premier in njegova klika praznili javno blagajno.

General, ki je vodil udar, je v televizijskem nagovoru povedal: ”Ljudstvo je že mesece in mesece na cesti, premier pa jih namesto z odstopom vsak dan preseneti z novo afero, vmes pa se norčuje iz medicinskega osebja, vojske, policije in državljanov. Vojaki smo zadnji branik ustave in ljudstva, zato z današnjim dnem delamo konec vladavini kriminalcev. Kriminalci sodijo v zapor, ne na vlado.”

Kot smo izvedeli neuradno, je Premier, pardon, premier vojakom želel pobegniti skozi skrivne rove pod vladno palačo, ki so jih izkopali pred meseci – na letališču naj bi ga čakalo letalo za v Argentino, kjer mu je sorodna klika ponudila politični azil.

Pred Sudanom je tako svetla prihodnost.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*