Vladno kadrovanje: Šarec zaradi števila samomorov pritiskal na SOS telefon! Bo vlada padla?

Marjan Šarec ogorčen nad ponovno rastjo samomorov, zanjo krivi telefoniste. Za vodjo organizacije SOS telefon naj bi želel Igorja Šoltesa. Šarec skrb za revne in psihično bolne zavrača.

Vlado Marjana Šarca pretresa politični škandal!

Šarec naj bi se prejšnji teden oglasil na SOS telefonu, kjer je vodji te organizacije zagrozil z odstavitvijo, na njegovo mesto pa naj bi imenoval znanega dobrotnika Igorja Šoltesa.

Premier naj bi prostovoljcem dejal: ”Država pričakuje zmanjšanje samomorov. Grozljivo in nemoralno je, da število samomorov zopet raste, in za to ste krivi vi.”

Nadalje naj bi zbranim, ki svoj prosti čas v celoti posvečajo pomoči ljudem v stiski, povedal, da se mu ob podatku, da si v Sloveniji vsako leto življenje vzame 10 otrok, bruha.

In da bosta z Igorjem Šoltesom razglasila izredne razmere, postavila jasno strategijo za boj s hudo revščino, alkoholizmom in psihičnimi težavami.

Gre za šokantne besede, ki jih iz ust zahodnega premiera nismo še nikoli slišali, zato je padec vlade povsem mogoč.

Šarec se brani: ”Nisem Che Guevara, za samomore mi je vseeno!”

Bo kadrovanje humanitarca Igorja Šoltesa (desno) odneslo vlado?

Marjan Šarec se brani, da je vodji SOS telefona samo želel predstaviti Igorja Šoltesa in mu povedati, da je dober človek.

Šarec: ”Mojega imena ne boste blatili – tako kot vsem politikom je tudi meni vseeno za samomore. Iz mene ne boste naredili nekega Che Guevare, ki se bori za revne in uboge. Ne, ne in ne. Boli me k****, če 15-letni otrok vzame vrv, jo napelje okoli cevi in se obesi. Živimo v kapitalizmu, če ne ustvarjaš rasti, je bolje, da se obesiš.”

Kljub temu se zdi, da si je Šarec z izjavami o pomoči revnim in namestitvijo znanega humanitarca Šoltesa na čelo SOS telefona popolnoma uničil politično kariero.

Vprašanje pa je, kdaj bomo postali normalna država, kjer so samomori na deseti strani časopisa, prve strani pa zasedajo neke bedaste politične igrice?

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*