Vlada zgrožena nad napadom na RTV, odpuščenih več novinarjev, ki so sodelovali s proticepilskimi agitatorji

Na računalnikih našli protidržavno literaturo. Premier vsakemu novinarju določil agenta SDV, ki bo ščitil njegovo svobodo govora, v uredništvih za dodatno varnost obesili portrete Premiera.

Slovenija je včeraj osuplo opazovala napad anticepilskih agitatorjev na prostore RTV Slovenije, danes zjutraj pa se je na prizore nasilja odzvala tudi vlada.

Nemudoma po napadu je Služba državne varnosti (SDV) pričela s preiskavo dogodkov, v kateri so ugotovili, da so imeli agitatorji pomoč od znotraj – na računalnikih večih novinarjev so namreč našli datoteke z zahodno rock glasbo, angleško literaturo in potrdila o nakupu kavbojk iz Trsta.

Notranji sovražniki so bili aretirani in poslani v reedukacijski tabor, vlada pa je v prostore RTV-ja napotila agente SDV, ki bodo odslej skrbeli za varnost novinarjev.

”Vsakemu novinarju smo določili enega agenta, ki bo 24 ur na dan pazil na njegovo varnost. S tem smo maksimalno zaščitili svobodo govora. Novinarji morajo svoje delo, braniti Premiera pred zunanjim sovražnikom, opravljati v miru,” so povedali na vladi.

V uredništva pa so po navodilih glavnega komisarja ljudske milice, dr. Antona Olaja, obesili tudi portrete Premiera, ki bo še dodatno pazil na RTV-jevce in jim vlival občutek varnosti.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*