Vlada zanikala namigovanja medijev: “V mrtvašnicah je še dovolj prostora!”

Kacin zatrdil, da je na voljo vsaj še 30 mrtvaških postelj in da je vlada na drugi val dobro pripravljena. Tudi cene pokopaliških parcel zaenkrat še stabilne.

Vladni govorec v krizi Jelko Kacin je danes na Twitterju odločno zanikal navedbe medijev, da v mrtvašnicah zaradi naraščajočega števila mrtvih zmanjkuje prostora.

Zapisal je: ”Vlada se je na drugi val dobro pripravila, v mrtvašnicah bo dovolj prostora za vse. Računamo pa tudi na nižje temperature, s čimer bomo lahko mrtve shranjevali tudi zunaj. Vse dobro!”

V mrtvašnicah po Sloveniji naj bi bilo tako po podatkih vlade danes še 30 praznih postelj, ob jutrišnji ohladitvi pa se bodo proste kapacitete krepko dvignile, saj je vlada za shranjevanje trupel od Hoferja najela parkirišča in garažne hiše.

Situacija naj bi bila pod nadzorom tudi na pokopališčih.

Preverili smo po večih župnijah v Ljubljani in Mariboru, kjer so nam pristojni zagotovili, da vsaj še do konca tega tedna ne bo težav s pokopom pokojnikov.

Ob pričakovanem večjem povpraševanju po pokopaliških nepremičninah, ki bo sledilo prihodnji teden, pa nameravajo pokopališča za parcele znotraj mestnih obzidij organizirati javne dražbe prek portala drazbe.net.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*