Vlada za Nobelovo nagrado za medicino nominirala Milana Kreka!

Krek si je nominacijo prislužil za dognanja pri zdravljenju bubonske kuge in vzreji besednih solat, ki že zrastejo polite s kisom in bi lahko končale svetovno lakoto.

Z vlade so danes sporočili, da bo Slovenija za Nobelovo nagrado za medicino nominirala direktorja Nacionalnega urada za javno zdravje (NIJZ) dr. Milana Kreka.

“Dr. Krek je bil prejšnje leto ključen član vladne ekipe za boj proti koroni, statistiki in resnici, poleg tega pa se je izkazal tudi na številnih znanstvenih področjih. Zato je zaslužen nominiranec za Nobelovo nagrado za medicino,” so povedal na vladi.

Krek je prejšnje leto osupnil znanstveno skupnost z odkritjem zdravila za bubonsko kugo, s katerim je rešil življenja več milijonov tlačanov v Evropi 13. stoletja.

Pečat pa je pustil tudi na področju genetike rastlin, saj je znanstvena skupina pod njegovim vodstvom v laboratoriju vzgojila novo vrsto solate – t.i. besedno solato, ki je kljub svoji navidezni kompleksnosti polna zraka in puhlic, s čimer ljudje dobijo občutek sitosti, v resnici pa niso zaužili ničesar.

Krek se je vladi za nominacijo zahvalil, ob tem pa je zbranim novinarjem sporočil: ”Znanost je ključ do resnice, zato se moramo proti njej boriti s skupnimi močmi. ”

Ob tem je še enkrat apeliral na javnost, naj spoštuje protikoronske ukrepe, saj so prav danes iz njegovega laboratorija sporočili, da število okuženih pada, a raste.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*