Vlada vendarle popustila, politični shodi v podporo Premieru prekvalificirani v verske obrede

Pritisk nevladnih organizacij in EU premočen, policija ne bo več kaznovala državljanov, ki izražajo verska mnenja v podporo Premieru.

Z vlade so danes sporočilo, da prihaja do spremembe enega najbolj kontroverznih členov protikoronske zakonodaje, ki je državljanom vzel pravico do svobode izražanja političnih misli.

Po številnih kritikah nevladnih organizacij, pravne stroke in tudi Evropske unije so politični shodi v podporo Premieru in partiji z današnji dnem tretirani kot verski shodi in tako zopet dovoljeni.

Premier je na tiskovni konferenci pojasnil: ”Kdor na tem mestu še podpira vlado, tega ne more delati z racionalnim delom možganov. Zato bi se rad opravičil vsem vernikom, ki so na ulicah želeli izraziti podporo vladi in Premieru, pa zaradi zakonskih omejitev tega niso smeli. Vse farane zato vabim pred parlament, kjer lahko s transparenti, plesom in petjem jasno in glasno poveste, zakaj je Premier največji voditelj v zgodovini Evrope, morda pa tudi širše.”

Ob tem so s tožilstva sporočili, da bodo izbrisane vse kazni, ki so jih zaradi javnega čaščenja v zadnjih mesecih prejeli verniki v Premiera – ob prošnji za izbris kazni morate tožilstvu predložiti fotografijo vaše spalnice, kjer mora biti nad posteljo jasno viden Premierov portret.

Vlada z omilitvijo prepovedi političnih shodov vrača žogico EU-ju, od koder so v zadnjih tednih prihajale vse glasnejše kritike, češ da se naša država spreminja v totalitarno greznico, v kateri je samo še vprašanje mesecev, kdaj bo v enem od mest postavljen prvi kip v čast Premieru.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*