Vlada uvaja državljansko vzgojo na delovnih mestih

25 minut med malico. Raja premalo državljansko in družbeno zavedna. Delodajalci in državni uradniki nezadovoljni, človeški viri se preveč pritožujejo in premalo delajo.

Minister za izobraževanje in vzgojo naroda Jernej Pikalo je pripravil načrt, s katerim bi na delovnih mestih uvedli državljansko vzgojo.

Le ta bo potekala 25 minut med odmorom za malico, človeške vire pa bodo seznanili z zadnjimi dognanji ekonomskega liberalizma, individualizma, potrošništva in teorije poslušnosti.

Idejo pozdravljajo tako na gospodarski zbornici kot tudi v državnih hodnikih.

Česa se bo raja učila?

Komisar Pikalo je povedal, da človeški viri še vedno mislijo, da so družina in prijatelji center njihovega življenja: ”Ljudi je potrebno naučiti, da so tu zaradi državnih uradnikov in privatnega sektorja. Naloga človeških virov je, da delajo, kupujejo sranje, ki ga ne potrebujejo, se zadolžujejo – in so tiho. Stavke, boj za šesturni delavnik, klici k preživljanju več časa z otroki ne sodijo v 21. stoletje.”

Obenem vlada v srednjih šolah ukinja državljansko vzgojo, saj je Pikalo mnenja, da bi bilo bolje povečati število ur namenjenih matematiki, fiziki, kemiji in biologiji, kot pa mladim prati možgane z nekim idiotizmom.

Se veselite, da boste končno izvedeli, zakaj je bolje delati za minimalca kot tisočaka? Vas skrbi, da bodo srednješolci preveč izobraženi? Komentirajte – registracija ni potrebna!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*