Vlada ukinja porodniško, časovno zaostruje rojevanje

Predlog vlade ukinja plačano porodniško, porod pa omejuje na največ dve uri. Ali gre levinja za eno leto na kavč, ko skoti mladiča?

Vlada je včeraj uspešno ukinila dodatek za delovno aktivnost, ki so ga dobivali delovno aktivni, s tem pa bo revne, ki tega dodatka niso prejemali, spodbudila k delovni aktivnosti.

Danes pa vlada Marjana Šarca dela naprej, saj je pod lupo oz. v merek sedaj vzela še plačano porodniško in rojevanje.

V naravi smo namreč ljudje unikum, saj nobena druga žival samicam ne plačuje, da imajo mladiče.

Prihaja kriza, potrebno je varčevati

Predlog zakona torej predvideva, da bi žensko iz službe odpeljali v porodnišnico, nato pa takoj nazaj v službo, za porod pa bi imela ženska 2 uri časa – odstopanja od te časovne omejitve bi vlada sankcionirana, vendar pogajanja v koaliciji o tem še potekajo.

Marjan Šarec je za norokravo povedal: ”Moški ob rojevanju ne dobijo plačanega poležavanja, zato je prav, da se to anomalijo odpravi. Naš predlog gre v smer, da imajo ženske dve uri, da rodijo, potem pa morajo nazaj na delovno mesto.”

Država in delodajalci bodo tako privarčevali več milijonov evrov, BDP bo višji, jahta pa daljša.

Stroka pritrjuje vladi, da je dve uri povsem dovolj za porod, vseeno pa vlado prosijo, da bi ženskam po porodu dali še en Red Bull.

Zaradi odsotnosti mam in očetov bodo otroke po novem vzgajali volkovi, vendar pogajanja o tem še potekajo z Marjanom Podobnikom, kraljem volkov.

Ekonomski vrači predvidevajo, da se bo z novim ukrepom naš BDP dvignil za 0,14 procenta. Vir fotografije: premogovnik Velenje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*