Vlada spremenila seznam izjem za prehod državne meje

S potrdilom NPU-ja ali Interpola lahko potujete v tujino brez PCR testa, na meji s Ciprom, Malto in Srbijo že gneča. Zaradi nevarnosti okužbe prek Skypa migrantskim delavcem odklopili internet.

Če v teh dneh potujete v tujino, ne pozabite preveriti seznama izjem na spletni strani ministrstva za zunanje zadeve, saj so danes z vlade sporočili, da je prišlo do nekaterih sprememb.

S potrdilom, ki vam ga izda NPU, Interpol ali katera koli druga državno priznana organizacija za boj proti kriminalu, lahko potujete v tujino brez PCR testa in brez drugih omejitev.

Minister za notranje zadeve, Aleš Hojs: ”Pravila za prehod meje smo nekoliko omilili za gospodarstvenike, ki imajo s potrdilo NPU sedaj prost prehod, če so v časovni stiski, pa jim je na voljo tudi vladno letalo. S tem želimo spodbuditi gospodarsko rast in obdržati zasedenost zaporov na še obvladljivi ravni.”

Potrdilo NPU-ja morate ob prehodu meje pokazati policistu, dokument pa mora vsebovati točen datum in uro preiskave, ime detektiva, ki vodi preiskavo ter diagram, ki jasno prikazuje, na koga vse bo preiskava vplivala.

Kot poročajo s policije, je na mejnih prehodih s Ciprom, Malto, Srbijo in Kajmanskimi otoki že prava gneča, zato svetujejo NPU-ju, naj zamakne načrtovane preiskave za kakšen dan ali dva.

Do spremembe pa je prišlo tudi za migrantske delavce.

Zaradi nevarnosti okužbe z južnoafriškim sevom se je država odločila, da se tej skupini človeških virov odklopi internet, saj obstaja nevarnost, da bi se z virusom okužili prek Skypa, ko se pogovarjajo s svojimi družinami.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*