Vlada s pomočjo Interpola v iskanje novega ministra za pravosodje

Kandidat mora imeti izkušnje z gospodarskim kriminalom in delom v hierarhični organizaciji, kjer se spoštuje Šefa. Trenutni favorit Joaquín “El Chapo” Guzmán, mehiški borec proti kartelom.

Interpol je danes na prošnjo slovenske vlade objavil razpis za ministra oz. ministrico za pravosodje, potem ko je včeraj zaradi neposlušnosti odstopila Lilijana Kozlovič.

Kandidati za vodenje pravosodnega resorja morajo imeti vsaj 10 let izkušenj v mednarodnem kriminalu, poznati morajo gospodarsko kriminaliteto in imeti izkušnje z delom v hierarhični organizaciji.

Z vlade so povedali: ”Povemo lahko, da je zanimanje za vodenje tega resorja ogromno, Interpol nam je bil tu v veliko pomoč, saj so nam pripravili obširno bazo potencialnih kandidatov, kjer lahko bodoče ministre razvrščamo celo po barvi las, višini, tatovažah, nadimkih itd. O imenih zaenkrat še ne moremo govoriti, povemo lahko le, da so se na razpis poleg domačih prijavili tudi številni pravni strokovnjaki iz Mehike, Albanije, Neaplja in okolice, Rusije itd.”

Bodočega ministra čaka v pravosodju ogromno dela, saj je z aretacijami članov Kavačkega klana v slovenskem podzemlju nastal vakuum, ki ga mora Premier zapolniti do jesenskega vala korone, ko se bo zopet reševalo Slovenijo.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*