Vlada razglasila mesec francoskega poljubljanja

Kdor zbere največ poljubov, dobi 3-mesečno zalogo čistega kisika! Od drugod: Premier pravi, da želi morebitni novi vladi veliko uspeha v boju s korono.

Slovenska vlada je danes razglasila mesec francoskega poljubljana, s katerim želijo v narod, ki je depresiven od dolgotrajnega boja proti koroni, vnesti srečo, ljubezen in povezanost.

Od 17. decembra do 17 januarja bodo tako državljani v aplikaciji #srecnoKarl beležili poljube, zmagovalca, ki bo poljubil največ fantov in deklet, pa čaka posebno darilo: 3-mesečna zaloga 100-odstotnega kisika.

Vladni govorec v krizi Jelko Kacin: ”Želimo, da se narod malo sprosti. Tile meseci so bili težki, ljudje so utrujeni, zato vam polagamo na srce: pojdite ven, poljubljajte se, širite ljubezen in prijateljstvo.”

Epidemiološko stanje v državi je sicer še vedno resno, vlada pa upa, da si bodo ljudje po mesecu poljubljana naložili aplikacijo #ostanizdrav, ki je trenutno edino orožje proti koroni.

Sledi zgodovina.

Na današnji dan pred 263 leti je francoski kralj Ludvig XV izrekel svojo znamenito misel ”Za menoj, poplava!”, s katero je želel dvorjane opozoriti na podstandardno vodovodno napeljavo v Versaillesu.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*