Vlada kupila Titovo jahto Galeb

Premier bo lahko tako kljub koroni, ki je prizemljila Adriina letala, obiskal naše neuvrščene tovariše na Madžarskem, v Belorusiji in Srbiji.

Vlada Ljudske republike Slovenije je danes sporočila, da so kupili znamenito jahto Galeb, ki je bila nekoč v lasti jugoslovanskega predsednika Josipa Broza Tita.

Kot so povedali z ministrstva za obrambo, ki bo upravljalo z jahto, so se za nakup odločili zaradi varnosti.

Tovariš komisar za splošno ljudsko obrambo Matej Tonin: ”Naš Premier je priljubljen po vsem svetu, zaradi korone pa so njegove poti v tujino zelo omejene. Pred vrati je turneja po neuvrščenih državah, zato smo se odločili za ta nakup.”

117-metrska jahta bo Premieru nudila vse udobje, ki si ga zasluži državnik njegovega kova, obenem pa bo z vgraditvijo jacuzzija, olimpijskega bazena, bowling steze in vinske kleti služila kot promocija slovenskega turizma.

Premier naj bi že v sredo opravil krstno plovbo, ko se bo iz Kopra odpravil proti Srbiji, kjer so bo srečal z maršalom Aleksandrom Vučićem.

Z njim naj bi na službeno pot odšla tudi tovarišica za kolektivizacijo kmetijstva Aleksandra Pivec z družinskim drevesom, ki bo službeno preverjala turistično/kulinarično ponudbo Beograda.

Premieru želimo mirno morje!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*