Vlada bo raziskovala, koliko hrane potrebujejo starostniki za ohranjanje življenjskih funkcij

Iskali bodo minimalno količino hrane, pri kateri so starostniki še živi. Na podlagi izračuna bo sledil popravek minimalne pokojnine.

Po glasovih neodobravanja, ki so iz javnosti prišli ob tragičnih zgodbah mnogih slovenskih starostnikov, ki živijo od starega kruha in paštete, je vlada pripravil prvi ukrep.

Desetim upokojencem bodo postopoma zmanjševali dnevni vnos hrane, s čimer bo vlada končno odgovorila na vprašanje ”kako močno lahko še nategnemo upokojence”?

Premier Marjan Šarec je za Norokravo povedal: ”Izsledki znanstvenikov iz Somalije kažejo, da lahko človek preživi en mesec z dvema štrucama kruha in petimi paštetami. To znese nekako 6 evrov, kolikor bi potem znašala minimalna pokojnina.”

Kakšni bodo izsledki slovenske vladne raziskave, še ni mogoče reči, vsekakor pa bodo z rezultati študije zaprli usta poklicnemu provokatorju iz Levice Mihi Kordišu, ki bi upokojencem dal kar 613 evrov – brez kakršne koli znanstvene podlage!

Premier Šarec: ”Ja, Levica tule provocira, 613 evrov so minimalni življenjski stroški za ljudi. Upokojenci so precej bolj varčni od navadnih ljudi. Morate pa vedeti, da so v Levici mladi in neizkušeni, zato tudi provocirajo.”

Nekje do konca leta bo torej znano, ali se bodo upokojenci mastili s tremi paštetami IN zdenka sirom, ali je zdenka sir nepotreben luksuz.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*