Vlada bo neporabljene vavčerje razdelila med nemške in avstrijske turiste

Država razočarana nad prerevnimi Slovenci. Nemci in Avstrijci bodo vavčerje lahko izkoristili tudi na Hrvaškem oz. jih bodo lahko zamenjali za gotovino.

Ministrstvo za plansko gospodarstvo je danes sporočilo, da bodo neporabljeni turistični vavčerji razdeljeni med nemške in avstrijske turiste.

Tovariš komisar za petletni plan Zdravko Počivalšek je zbranim novinarjem povedal: ”Zelo smo bili razočarani, ko smo izvedeli, da je vavčerje izkoristilo le 12 odstotkov državljanov. Ljudem plačamo počitnice, oni pa jokajo, da so prerevni, da z 200 evri ne moreš nič, da komaj plačajo položnice itd. Na takšen način je kolektivizacija turističnih obratov nemogoča, zato smo se odločili, da bone predamo Avstrijcem in Nemcem, ki imajo precej boljše razumevanje kapitalizma in prostega trga.”

Vavčerje bodo tako na Karavankah in Šentilju pionirčki delili nemško govorečim turistom, vsak jih bo lahko vzel največ 15, bone pa bodo lahko koristili tudi na Hrvaškem – tovariš komisar Počivalšek je povedal, da je potrebno v teh težkih časih mislite tudi na naše bratske republike.

Novost pa je možnost menjave bonov za gotovino.

Kot je v pritožbi zapisal nemški urad za zaščito potrošnikov, so bone plačali slovenski davkoplačevalci, zato imajo nemški davkoplačevalci pravico povedati, kaj bodo s tem denarjem počeli: ”Ne zdi se nam fer, da se z denarjem slovenskih davkoplačevalcev plačuje igranje golfa, ljudje v Nemčiji pa pozimi nimajo za kurjavo.”

Vlada se je Nemčiji nemudoma opravičila, en bon pa bo tako možno zamenjati za 500 evrov.

Komentarji: 2 "Vlada bo neporabljene vavčerje razdelila med nemške in avstrijske turiste"

  1. Saint Pepsi | 18/08/2020 ob 09:46 | Odgovori

    O hvala bogu, nemškemu rentniku bo končno ostal kak evro konec meseca!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*