Visoka inflacija v Nemčiji, pozivi k ukinitvi omejitve vpisa na dunajsko akademijo umetnosti

Nemčija z najvišjo inflacijo v zadnjih 10 letih. Mednarodna skupnost zato poziva dunajsko akademijo umetnosti, naj v svoje klopi sprejme vse nadobudne slikarje.

Zaskrbljujoče vesti iz osrednje Evrope!

Po podatkih Evropske centralne banke (ECB) ima Nemčija trenutno najvišjo inflacijo v zadnjih desetih letih, strokovnjaki pa ne pričakujejo, da se bo rast inflacije v bližnji prihodnosti umirila.

Mednarodna skupnost in finančne institucije so zato danes javno pozvale dunajsko akademijo umetnosti, naj sprosti vpisne pogoje in omogoči študij slikarstva vsem tistim, ki se želijo izražati prek umetnosti.

Generalni sekretar Združenih narodov (ZN) António Guterres: ”Živimo v zelo negotovih časih. Epidemija korone, napetosti med ZDA in Kitajsko, globalno segrevanje, nevarnost hiperinflacije v Nemčiji. Zadnje, kar rabimo v tem eksploziven koktejlu, je nemški artist, ki ne bo sprejet na dunajsko akademijo umetnosti. Narodi sveta zato javno pozivamo to izjemno institucijo, naj ukine omejitev vpisa na študij slikarstva, Združeni narodi pa smo nemškim študentom pripravljeni financirati barve, platna in čopiče. Noben nemški slikar ne sme ostati pred vrati dunajske akademije umetnosti!”

Dekan dunajske akademije predlogu Združenih narodov zaenkrat ni naklonjen, za Wiener Zeitung je povedal, da bi prost vpis negativno vplival na renome dunajske slikarske šole.

”Ne bomo dovolili, da se mednarodna skupnost vmešava v naše interne zadeve! S prostim vpisom bi odprli vrata akademije primitivcem, ki bodo popolnoma uničili naš ugled. Na kaj pomislite, ko slišite besedno zvezo ”dunajski slikar”? Naj tako ostane tudi v prihodnosti,” je povedal dekan.

Pogajanja med Dunajčani in ZN bodo še potekala, medtem pa so številne slikarske akademije po svetu napovedale, da bodo zavoljo miru na svetu sprejele vse nemške kandidate.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*