Višegrajske države zaostrujejo protikoronske ukrepe: od polnoči v spalnici obvezen portret Orbana

Število mrtvih raste, bodo ukinitev volilne pravice za ženske, rdeči klobuki za komuniste in obvezna prisotnost pri nedeljski maši ustavili korono?

Iz višegrajske četverice prihajajo zadnje dni zaskrbljujoče vesti o naraščajočem številu umrlih za posledicami okužb s korona virusom.

Na Poljskem je tako marca umrlo 5779 bolnikov s covidom-19 in to kljub temu, da je vlada prepovedala splav, v tem mesecu je napovedala prepoved ločitev, poljska policija pa dosledno kaznuje vse državljane, ki žalijo Boga ali predsednika.

Podobna situacija je tudi na Madžarskem, Češkem in Slovaškem, zato je včeraj potekal vrh Višegrajskega sultanata.

Sultan Sulejman Orban I. Veličastni je po sestanku povedal: ”Korona je zelo trdoživa žival. Priklenemo jo v kuhinjo, pa zbeži iz hiše skozi okno. Povemo ji, naj ne nosi minikrila, pa potem iz objestnosti obleče še krajše krilo. Rečemo ji, naj ostane doma in skrbi za male viruse, pa si zanalašč najde službo. Zadnji čas je, da odločno ukrepamo in zatremo tega parazita!”

Četverica držav je zato sprejela niz ukrepov, s katerimi, vsaj tako upajo, bodo dokončno premagali korono: uvajajo tri kategorijo razrednih sovražnikov, ki bodo morali v javnosti nositi klobuke različnih barv (ženske, homoseksualci in komunisti), v spalnicah bo moral po novem nad posteljo viseti portret sultana Orbana, udeležba pri nedeljski sveti maši pa bo postala obvezna.

Na dvoru sultana Orbana Veličastnega upajo, da se bo v dveh tednih po sprejetju omenjenih ukrepov število okuženih s korono zmanjšalo, v nasprotnem primeru pa bo potrebno ukrepe še zaostriti.

Omenja se celo možnost posredovanja Savdske Arabije, ki je korono zatrla že nekaj desetletij nazaj in ima tako izjemne izkušnje na področju boja proti virusom, ki razkrajajo domoljubno družbo.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*