Vatikan spremenil nauk prilike o ubogi vdovi

V luči najnovejših odkritih s področja ekonomije je bil prispevek bogataša večji od dveh novčičev vdove. Socialno državo lahko zato ukinemo, saj bodo za revne poskrbeli bogati.

Vsi poznamo znamenito Jezusovo zgodbo o ubogi vdovi: Jezus je nekoč sedel v templju, kadil joint in opazoval vernike, ki so metali darove v skrinjo za dobrodelne namene.

Bogataš je v skrinjo vrgel zlatnik in od ponosa vidno žarel, nato pa je prišla uboga vdova, ki je za revne darovala samo dva novčiča.

Jezus je uporabil preprost procentni račun, s katerim je dokazal, da je v resnici vdova darovala več, saj je v skrinjo vrgla 7 % svojega premoženja, bogataš pa le 0,000003 odstotke.

Vatikan pa je danes sporočil, da je Jezus narobe interpretiral svojo priliko.

”Vatikanski institut za ekonomske študije Zvon III je ugotovil, da niso važni procenti, ampak absolutna vrednost daritve. V tej priliki je torej good guy bogataš, vdova pa je parazit, prisesan na gospodarsko lokomotivo, ki s svojo težo upočasnjuje celotno vlakovno kompozicijo,” so sporočili z Vatikana.

Tako naj tudi ne bi bilo več potrebe po socialni državi, saj se lahko družba vedno zanese na bogat sloj, ki bo s svojo širokosrčnostjo pomagal ljudem v težavah.

Komentarji: 2 "Vatikan spremenil nauk prilike o ubogi vdovi"

  1. Saint Pepsi | 12/01/2020 ob 13:25 | Odgovori

    Seveda, to je le preprosta matematika! Zato moramo NUJNO uvesti predmet matematike v osnovne šole!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*