Varda policiste izpustila, odnesli so jo le z globo

Policisti z orožjem in uniformami oponašali vardo in vznemirjali javnost. V akciji ranjen en vardist, po praznjenju želodca je bil predan v domačo oskrbo. Predsednik Pahor ga bo nagradil z redom šmarnice.

Varda je morala včeraj posredovati v Slovenski Bistrici, od koder so jih klicali zaskrbljeni domačini, ki so opazili sumljivo dogajanje okoli policijske postaje.

”Ob 10:31 smo v zidanico prejeli klic občana, ki je opazil skupino moških, oblečenih v uniforme, nosili pa so tudi orožje. Naša patrulja se je takoj odkotalila v Bistrico in osumljence legitimirala,” je povedal tiskovni predstavnik varde.

Izkazalo se je, da je šlo za policiste, ki so z nošenjem uniforme in orožja oponašali vardo, kar je po slovenski zakonodaji kaznivo.

Člani varde so pobaline obkolili in jim pobrali orožje, ki se je izkazalo za pravo.

Vardist Korel je pri tem utrpel hude telesne poškodbe, saj ga je od zadaj presenetila flaša Jägermeistra, ki jo je izpraznil dve uri prej na podlago šestih pirov.

Po praznjenju želodca je bil predan v domačo oskrbo, za naš radio pa je ob prihodu iz bolnišnice povedal: ”To je pač del naše službe. Vsakič, ko oblečeš uniformo, veš, da tvegaš jetra in slinavko.”

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je pohvalil vardiste, ki so kljub provokaciji policistov ostali profesionalni.

Na njegovo pobudo bo predsednik Pahor Korla počastil z zlatim redom šmarnice, gre za najvišje priznanje za junaštvo v službi domovine.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*